|

KCK'nın başına kırmızı bülten

Çeşitli bahanelerle sokakları savaş alanına çeviren gösterileri organize ettiği belirlenen KCK'nın lideri Sabri Ok hakkında kırmızı bülten çıkarılacak. Avrupa'da yaşayan örgütün elebaşı Ok'un, yakalandıktan sonra iadesi sağlanacak

Haber Merkezi
00:00 - 28/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 28/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
KCK'nın başına kırmızı bülten
KCK'nın başına kırmızı bülten

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki durumunu ve KCK operasyonunu bahane ederek sokakları savaş alanına çevirmeye çalışan KCK militanlarının, Sabri Ok tarafından yönlendirildiği tespit edildi. Gözaltına alınan KCK'lılar eylemleri, Ok'un talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Bu bilgiler doğrultusunda KCK ile ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sabri Ok'un hakkında yakalama emri çıkarılması için Ağır Ceza Mahkemesi'ne talepte bulunacağı bildirildi.

Mahkemenin kararı Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na iletildikten sonra Ok hakkında kırmızı bülten çıkarılacak. Ok yakalandıktan sonra Türkiye'ye iadesi sağlanacak.

20 YIL HAPİS YATTI

PKK'nın 1984 Eruh ve Siirt baskınlarının planlayıcısı olan Ok, 20 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olmuş ve Avrupa'ya giderek KCK'nın sorumluluğunu üstlenmişti.

PKK'nın içinde yaşanani "şahinler" ve "ılımlılar" şeklindeki görüş ayrılığı son zamanlarda iyice somutluk kazanırken, şahinler kanadında yer alan son zamanlardaki KCK'nın eylemleri ile Sabri Ok'un etkisinin giderek arttığı belirtildi. 20 yıl hapis yattıktan sonra 2005'te tahliye olan Sabri Ok, askere alındı. Manisa'da askerlik yaptıktan sonra Kandil'e gitti. Bozan Tekin ile Nedim Seven'in, Ok'un yardımcıları olduğu, gençleri terör örgütüne kazandırmaya çalıştıkları kaydedildi.


Bahane hazır

PKK'nın sivil oluşumu KCK'ya yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri yapanlar, Hakkari ve Yüksekova'da polise taşlarla saldırdı. Yollara barikat kurup, ateş yakan göstericileri, polis gaz bombası ve basınçlı su ile dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler eylemlerini sürdürdü.


14 yıl önce