|

Kelkit Çayı'nın yuttuğu otomobil bulundu

İha
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 15:00 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Kelkit Çayı'nın yuttuğu otomobil bulundu
Kelkit Çayı'nın yuttuğu otomobil bulundu

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde içindeki 5 kişi ile birlikte Kelkit Çayı'na uçan otomobil bulunurken, araçtaki 4 kişinin cesedine hala ulaşılamadı.

Edinilen bilgiye göre, cuma günü saat 14.30 sıralarında D 100 karayolu Reşadiye ilçesi Darıdere mevkisinde virajı alamayarak Kelkit Çayı'na uçan 34 DMA 81 otomobil, 2 gün sonra kaza yerinin 100 metre ilerisinde bulundu. Samsun Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik ekipleri ile Tokat ve Sivas Sivil Savunma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu bulunan otomobil, çaydaki akıntı ve girdap nedeniyle vincin ucuna özel kanca takılarak saat 14.00 sıralarında ırmaktan çıkarıldı. Otomobilde, kayıp olan 4 kişinin cesedinin olmadığı anlaşıldı. Otomobilin ön camının kırık olduğu ve kaybolan 4 kişinin buradan akıntıya kapılmış olabileceği sanılıyor. İlk günkü aramalarda Gönül Tosun'un (35) cesedine ulaşılmıştı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Vekili Şükrü Çakır, cesetler bulunana kadar arama çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kelkit Çayı'ndaki akıntı ve girdap nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü ifade eden Çakır, vatandaşların da katılımıyla Niksar ilçesine kadar olan 30 kilometrelik alanın taranacağını kaydetti.

Önceki gün Gümüşhane'nin Şiran ilçesindeki düğüne giden Fikri Tosun (35), eşi Gönül Tosun (35), çocukları Müjdat Tosun (4) ile Yusuf Tosun (33) ve Ersoy Tosun'un (30) içinde olduğu 34 DMA 81 plakalı otomobil, Kelkit Çayı'na uçmuştu. Kamyon şoförlerinin yoldan çaya doğru inen fren izlerini görünce haber vermesi üzerine yapılan ilk günkü aramada çalılılıklar arasında Gönül Tosun'un (35) cesedi bulunmuştu.

15 yıl önce
default-profile-img