|

Kene ısırmadan KKKA'dan öldü

Devlet hastanesinde çalışan 26 yaşındaki hemşire kene tarafından ısırılmamış olmasına rağmen kanında KKKA bulunması nedeniyle rahatsızlandı. Genç hemşire hayatını kaybetti.

Aa
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:34 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kene ısırmadan KKKA'dan öldü
Kene ısırmadan KKKA'dan öldü

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde rahatsızlanan ve kanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilen hemşire A.Ö. (26), tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinde hayatını kaybetti.




Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinin Ortopedi ve İntaniye Servisinde çalışan hemşire A.Ö, hafta sonu rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Doktorlar, çalıştığı hastanede tetkikleri yapılan kanında KKKA virüsü tespit edilen A.Ö'yü Ankara Numune Hastanesine sevketti. A.Ö, yapılan müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. A.Ö'yü bir gün önce hastanede ziyaret eden mesai arkadaşları, sabah saatlerinde ölüm haberini alınca göz yaşlarını tutamadılar.




Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde 2.5 yıldır görev yaptığı öğrenilenA.Ö'ye, KKKA virüsünün nasıl bulaştığı tespit edilemedi.Hastane yetkilileri, A.Ö'nün çalıştığı günlerde hastaneye KKKA virüsü taşıyan herhangi bir hasta gelmediğini ifade ederek, kısa süre önce KKKAvirüsüne yakalanan fakat sağlık durumu iyi olan bir kişinin başka birşikayetten dolayı hastaneye başvurduğunu belirtti.Söz konusu kişinin de yatarak tedavi gördüğünü ve sağlık durumunun iyiolduğunu belirten yetkililer, A.Ö'nün kene tarafındın ısırılmadığınıntespit edildiğini bildirdi.A.Ö'nün cenazesinin doğum yeri olan İzmit'te toprağa verileceğiöğrenildi.

16 yıl önce