|

Kepçe ve kamyon kanala yuvarlandı

Marmaris'te altyapı çalışmaları sırasında zeminin kayması sonucu bir kepçe ve kamyon kanala yuvarlandı. Kazada sırasında elektrik nakil hattında patlama ve yangın meydana geldi.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 19:02 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Kepçe ve kamyon kanala yuvarlandı
Kepçe ve kamyon kanala yuvarlandı

Çamdibi Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi'nde Marmaris Belediyeler Birliği'nin sürdürdüğü altyapı çalışmaları sırasında zeminin kayması sonucu Nevzat Istıl'nın kullandığı 48 P 1358 plakalı kamyon kanala doğru yan yatmaya başladı.

Kamyon şoförünün yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen İsmail Karabıyıkoğlu yönetimindeki paletli kepçe, kamyonu kurtarmaya çalıştı. Ancak iki araç birden, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki kanala yuvarlandı.

Devrilen kepçenin zarar verdiği elektrik nakil hattında önce patlama oldu, ardından yangın çıktı. Araçlarından atlayan şoförlerin haber vermesi üzerine gelen Marmaris Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Kamyon şoförü Istıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeminin bir anda kaydığını ve ne olduğunu anlamadıklarını söyledi. Şans eseri herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığını belirten Istıl, ''Kepçenin devrilmesiyle patlama sesleri duyduk, ardından yangın çıktı. Elektrik akımına kapılarak hayatımızı kaybedebilirdik. Allah'a şükür bir şey olmadı'' dedi.

Kaza sonrası bölgede bir süre elektrik kesintisi olurken, kanala devrilen araçların kurtarılması için çalışma başlatıldı.

11 yıl önce