|

Kirli oyunun altından paralel subaylar çıktı

TSK içindeki paralel yapının sosyal medyada hükümet aleyhine yapılan yayınların arkasında olduğu ortaya çıktı. Tapeler ve birçok illegal yayının yapıldığı 'başçalan' twitter adresini de paralel subayların yönettiği belirlendi.

Akşam
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:50 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kirli oyunun altından paralel subaylar çıktı
Kirli oyunun altından paralel subaylar çıktı

AK Parti hükümeti'ni yıkmak için 17 Aralık darbe sürecini başlatan paralel yapının emniyet ve yargı ayakları bir bir ortaya çıkarılırken, TSK içindeki yapısı da mercek altına alındı. Genelkurmay dahil bütün TSK birimlerine yoğun biçimde sızan paralel yapının, uzun süredir sosyal medya üzerinden hükümet aleyhine yapılan yayınların da arkasında olduğu ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin telefon görüşmeleri olduğu iddia edilen tapeler dahil birçok illegal ve yalan yayının yapıldığı 'başçalan' twitter adresini de TSK içindeki paralelcilerin kurup yönettiği belirlendi.

ÇOK SAYIDA HESAPLARI VAR

Paralelci subay ve astsubayların ayrıca 'oğuzyurdu, bulutaltı, hangarınsesi, gatakulis, gatakulli, paşakeyfi, haramzadeler, tskkulis, süperdenizciler' gibi twitter adreslerini de kullanarak provokatif yayınlar yaptığı ortaya çıktı. Paralel örgütün mensupları, 'başçalan' adresinden hükümetle ilgili, diğerlerinden ise Genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarında kendilerine engel olmaya çalışan kişi ve makamlarla ilgili yayınlar yapıyor. Bu adreslerin herhangi birinden yapılan yayın, paralelciler tarafından, diğer twitter adreslerinden de neredeyse aynı cümlelerle duyuruluyor.

illegal içerikler ordudaki paralelci istihbarat mensuplarınca kullanılan hesaplardan yönlendiriliyor. Ses ve görüntü kayıtlarıyla hükümet aleyhindeki her türlü yazı/görüntü youtube ve diğer bazı sitelere de servis ediliyor.

İSTİHBARATIN DERİN AMİRLERİ

Üst düzey bir subay AKŞAM'a TSK içindeki yapıyı anlattı. Komutanlıklardaki paralel subaylar tarafından hiyerarjik bir düzen içinde Genelkurmay istihbarattaki paralelci subaylara aktarılan bilgiler Genelkurmay İstihbarat'taki 'paralel amirlere' iletiliyor. Bu malzemeler daha sonra, Paralel örgütün sivildeki üst düzey yöneticisine gönderiliyor. Uygun görülen kayıtlar internete veya yandaş basına servis edilirken bazı şantaj kayıtları ise gizli yerlerde saklanıyor.

10 yıl önce
default-profile-img