|

Kış Uykusu''na Altın Palmiye

Cannes Film Festivali''nde Nuri Bilge Ceylan, ''Kış Uykusu'' filmiyle büyük ödül olan Altin Palmiye ''yi kazandı. Ceylan ödülün Türk sinemasının 100. yılının kutlandığı bir döneme gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

.
00:00 - 25/05/2014 Sunday
Güncelleme: 00:32 - 25/05/2014 Sunday
Yeni Şafak
Kış Uykusu''na  Altın Palmiye
Kış Uykusu''na Altın Palmiye

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 67. Cannes Film Festivali''nde, ''Kış Uykusu'' filmiyle ''Altın Palmiye Ödülü''nü kazandı. Nuri Bilge Ceylan, törende yaptığı konuşmada, ödülün kendisini için sürpriz olduğunu ifade ederek, ''Bu ödülü beklemiyordum'' dedi.

ÖDÜLÜ ÖLENLERE VE GENÇLİĞE ADADI

Ödülünü ABD''li ünlü yönetmen Quentin Tarantino''dan alan Ceylan, bu yıl Türk sinemasının 100. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, kendisini destekleyenlere ve jüriye teşekkür etti. Ceylan, ''Bu ödülü, Türkiye''nin genç insanlarına ve geçen yıl hayatına kaybedenlere adıyorum'' ifadesini kullandı.

DÖRDÜNCÜ ÖDÜLÜ

Ceylan, daha önce Cannes''da '''Uzak''' ile jüri, '''Üç Maymun''' ile en iyi yönetmen ve '''Bir Zamanlar Anadolu''' ile de jüri büyük ödüllerini kazanmıştı.

Bu arada ''Altın Palmiye''den sonra gelen büyük ödülü ise ''Le Meraviglie'' filmiyle Alice Rohrwatcher aldı. ''En İyi Yönetmen Ödülü'' Foxcatcher filmiyle Benett Miller''e, ''Jüri Ödülü'', Mommy filmiyle Xavier Dolan''a, ''En İyi Senaryo Ödülü'' de Andrey Zvyagintsev''in Leviathan isimli filmine gitti. q CANNES - AA

10 years ago