|

Kızılay'dan Ramazan Bayramı öncesi kan bağışı çağrısı

Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Cihan
00:00 - 11/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 17:24 - 11/08/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kızılay'dan Ramazan Bayramı öncesi kan bağışı çağr
Kızılay'dan Ramazan Bayramı öncesi kan bağışı çağr

Siirt'te çok az kan bağışı yapıldığı ve Siirt'in en çok kana ihtiyaç duyulan bir il olduğunu belirten Kızılay Derneği Siirt İl Başkanı Yener Tanık, "İlimiz için ciddi derecede kan ihtiyacı söz konusu. Çünkü gün yoktur ki kaza olmuyor, her gün kaza oluyor ve kana ihtiyaç duyuluyor. Vatandaşlarımız kan için sıkıştıkları zaman biliyorlar ki Kızılay'ın kapıları sonuna kadar onlar için açık. Bu anlayış içerisinde bu vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyoruz." dedi.

Siirt'te bulunan kamu kurumları dışında vatandaşların kan bağışından çekindiklerini belirten Tanık, "Bildiğiniz gibi kan acil bir ihtiyaç değil, devamlı bir ihtiyaç. Kan bağışı konusunda hiçbir vatandaşımızın çekincesi olmamalı. Ramazan Bayramı öncesi hem sağlıkları için hem bir hayat kurtarmak için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. Kan bağışı insanın sağlıklı olmasını sağlıyor, bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve kan bağışı yapmalarını öneriyoruz. 18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. En önemlisi de kan bağışı yaparak bir hayat kurtarmış olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı öncesi yapılacak kan bağışlarının bayram sürecinde meydan gelen kazalarda kan kaybından hayatını kaybeden vatandaşların sayısını minimuma indireceğini belirten Tanık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Toplum sorumluluğu içerisinde ülkesini seven herkesi kan vermeye davet ediyorum. Seyahatlerin arttığı bu dönem en çok zorlandığımız dönemlerden biridir diyebiliriz. Çünkü elimizdeki kan stoklarımız sınırlı ve kan bağışı oranı çok düşük. Bu da meydana gelen kazalarda kan bulunamadığı için vatandaşlarımızın ölmesine neden oluyor. Vatandaşlarımızın kan bağışlaması birçok vatandaşımızın hayatını kurtaracaktır."

12 yıl önce