|

Kızılay'dan Yunanistan'a yardım

Türk Kızılay'ı, yangınlarla boğuşan Yunanistan'a yardım için gerekli hazırlıklarını tamamladı. Kızılay, Yunanistan Kızılhaç'ından istek gelmesi durumunda gerekli sayıda battaniye, çadır ve yardım malzemesini Yunanistan'a göndermek üzere hazırladı.

Anka
00:00 - 26/08/2007 Sunday
Güncelleme: 11:23 - 26/08/2007 Sunday
Yeni Şafak
Kızılay'dan Yunanistan'a yardım
Kızılay'dan Yunanistan'a yardım

Türk Kızılay'ı, 48 saat içinde çıkan 100'ü aşkın orman yangınında 51 kişinin hayatını kaybettiği Yunanistan'a yardım için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Kızılay'dan yapılan açıklamada Yunanistan'a yapılacak yardımlar için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Yangın haberinin alınmasının ardından Kızılay'ın Marmara Afet Operasyon Merkezi'nin harekete geçtiği belirtilen açıklamada, Yunanistan Kızılhaç'ının talep etmesi durumunda gerekli sayıda, battaniye, çadır ve yardım malzemesinin Yunanistan'a gönderilmek üzere hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin Yunanistan Kızılhaç Başkanını arayarak taziye dileklerini ilettiği ifade edilen açıklamada, Kızılay yetkililerinin Dışişleri Bakanlığıyla koordineli olarak Yunanistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.


BİNGÖL DEPREMİ



Öte yandan merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle de Türk Kızılayı Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetim Bölümü'nde kriz masası oluşturuldu.

Kızılay, deprem bölgesine bir öncü haberleşme aracı ve iki uzman personel gönderirken, deprem nedeniyle can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Kızılay, ihtiyaç tespitinin belirlenmesinin ardından bölgeye gönderilmek üzere Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet ve Lojistik Merkezi ve Güneydoğu Anadolu Bölge Afet ve Lojistik Merkezinde yardım yüklü araçları hazır bekletiyor. (ANKA)


17 years ago