|

KKTC''de 74 cami elektriksiz

KKTC Elektrik Kurumu, 197 camiden 74''ünün elektriklerini biriken borçları nedeniyle kesti. Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, 1974''ten beri tahsilat yapılmadığını borcun 6 milyon 800 bin TL''ye ulaştığını söyledi.

Ayfer Mallı
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:40 - 27/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
KKTC''de 74 cami elektriksiz
KKTC''de 74 cami elektriksiz

Kuzey Kıbrıs'taki (KKTC) 74 caminin elektriği 6 milyon 800 bin lirayı bulunan borcu yüzünden kesildi. Çamlıbel, Tepebaşı, Akdeniz, Yazıcızade, Yaylaköy, Kalavaç camileri başta olmak üzere 74 caminin elektiriklerinin biriken borçları nedeniyle kesildiğini ifade eden Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, 'Elektriklerin kesik olması vatandaşı çok üzüyor' dedi. Çakır, camilerden 1974 yılnan beri elektrik parası tahsil edilmemesi yüzünden borcun 6 milyon 800 bin liraya ulaştığını ifade ederek, camilerle ilgili her işin Vakıflar İdaresi'ne bağlı olduğunu söyledi. Din işlerinin yetkilerinin gasp edildiğini, kendilerinde böyle bir kalem olmadığını anlatan Çakır, bunun için Pazartesi günü mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

KUMARHANE AYIBI

Altı aydan beri camilerin elektriğinin kesik olduğunu ve bunun çözümü için mücadele verdiklerini belirten Çakır, kesintilerin daha çok büyük camilerde ve halkın yoğun olarak gittiği camilerde yaşandığını aktardı. Çakır, Lefkoşa, Magosa, İskele gibi ilçelerde bulunan büyük camilerde sıkıntının yaşandığını ifade ederek, camilerde ezanın okunmadığını, lojmanlara yakın camilerde ise ezan vakitlerinde evlerden elektrik çekerek ezanı okutabildiklerini söyledi. Camilerin borçlarının Vakfılar Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu söyleyen Çakır, 'Vakıflar yönetim kurulunun Kıbrıs'ta Saray Otel'i, Lefkoşa'da Doma Otel'i, Gine'de Gazino ve Kumarhanesi var. Vakıf malları amacının dışında kullanılıyor, Vakıf kumarhane yönetiyor' dedi.


11 yıl önce