|

Koca vahşeti

Küçükçekmece'de 8 yaşındaki çocuğuyla 23 Nisan törenlerinden dönen Ayşe İnci, yolda karşısına çıkan ayrı yaşadığı eşi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü

Oktay Yıldırım
00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:14 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Koca vahşeti
Koca vahşeti

Ardı arkası kesilmeyen kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Boşanmak üzere olduğu eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan bir çocuk annesi Ayşe İnci (34) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Küçükçekmece Kanarya'da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. 2. Sınıf öğrencisi kızı Merve İnci'nin gösterisini izleyen Ayşe İnci, bir süredir ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı eşi Mehmet İnci (34) ile okul çıkışında karşılaştı. Eşlerin tartışması kavgaya dönüşünce Mehmet İnci, yanında getirdiği bıçağı eşine rastgele saplamaya başladı. Bir anda kanlar içinde kalan ve 17 yerinden bıçaklanan Ayşe İnci, çevredeki vatandaşlar tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çocukları Merve'nin gözleri önünde bıçaklanan Ayşe İnci'nin yanında bulunan ablası da olay sırasında aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Ayakta tedavi edilen abla daha sonra taburcu edildi. İnci'nin cenazesi ise Adli Tıp Kurum morguna kaldırıldı.

DAHA ÖNCE DE DÖVMÜŞTÜ

Olaydan sonra kaçan Mehmet İnci, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Mehmet İnci'nin 8 ay önce Ayşe İnci'yi darp ettiği öğrenildi. Bunun üzerine baba evine dönen ve boşanma kararı alan eşini bir hafta önce de bıçak göstererek ölümle tehdit ettiği kaydedildi. Her iki olayda Ayşe İnci'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Mehmet İnci'nin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.


12 yıl önce