|

Kocaeli Suriye'ye insani yardım

"Şehitler Kervanı" adı verilen 7 tırlık konvoy, kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırmak üzere Hatay ve Kilis'e doğru yola çıktı.

Aa
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:36 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kocaeli Suriye'ye insani yardım
Kocaeli Suriye'ye insani yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) işbirliğiyle düzenlenen kampanyada toplanan yardımlardan oluşan konvoya "Şehitler Kervanı"; tırlara ise "Metin Yüksel", "Ahmet Yasin", "Esma el-Biltaci", "Mavi Marmara Şehitleri", "Doğu Türkistan Şehitleri", "Hocalı Şehitleri" ve "Malcolm X" adı verildi.

İzmit ilçesinde düzenlenen törende konuşan İHH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal, malzemelerin İHH gönüllülerinin çalışmalarıyla, vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyesinin destekleriyle toplandığını söyledi.

Daha önce gönderilen 18 tırla yardım tırlarının 25'e ulaştığını kaydeden Yeşildal, konvoyda bin 150 yatak, un, kuru gıda, ilaç ve giysiden oluşan 150 ton insani yardım malzemesi bulunduğunu anlattı.

İHH'nın lojistik merkezlerinin bulunduğu Kilis ve Reyhanlı'ya gidecek yardımların, sınır bölgelerindeki Suriyelilerin kaldığı kamplara dağıtılacağına dikkati çeken Yeşildal, "Çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın kampanyalara desteği çok yoğun. İhlas ve samimiyeti görünce yardım etmeye devam ediyorlar. Çalışmalarımız ve yardımlarımız Suriye meselesi bitene kadar devam edecek. Onun dışında dünyanın neresinde mazlum varsa, hangi coğrafyada mazlumlar eziliyorsa, orada yardımlarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise İHH'nın dünyanın dört bir yanında mazlumlara yardım konusunda öncülük yaptığını dile getirdi.

"Biz de gücümüz yettiğince bu kervana destek sağlamaya çalışıyoruz" diyen Karaosmanoğlu, "Allah'ın yardımı ve bereket burada. Bugün o insanlar zor durumda. Türkiye'nin içinde, sınırlarda bir kısmı perişan durumda. Zor bir hayat ama bir nebze olsun, onların hayatını kolaylaştırmak anlamında yapılan bu çalışmayı takdirle takip ediyoruz ve gereken desteği veriyoruz" ifadesini kullandı.

7 tırlık konvoy, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu ve İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ile vatandaşların da katıldığı törenin ardından dualar eşliğinde yola çıktı.

10 yıl önce