|

Komployu abarttılar komple yakalandılar

Fidye çetesi 6 yıl önce kaçırdığı işadamını 600 bin mark fidye karşılığında serbest bıraktı ve polise gitmemesi için cinayet komplosu kurdu. Çete üyeleri, 5 ay önce aynı kişiden yine tehditle para isteyince bu kez yakayı eleverdi.

00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Komployu abarttılar komple yakalandılar
Komployu abarttılar komple yakalandılar

Bursa'da 2001'de silah zoruyla kaçırdıkları işadamını 600 bin mark fidye karşılığında serbest bırakan ve polise gitmemesi için "cinayet komplosu" kuran fidye çetesi 6 yıl sonra tekrar ortaya çıktı. 5 ay önce “istihbaratçı” gibi davranarak, işadamından "Birini öldürmüşsün. Elimizde parmak izin var" şantajıyla 800 bin euro isteyen çete üyeleri polisin Komplo Operasyonu'yla yakalandı.

YATTA CİNAYET

Bursa'da faaliyet gösteren bir tekstil firmasının sahibi olan S.T, 5 ay önce kendisinden tehditle para istendiğini belirterek, Bursa Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. S.T'nin ifadesine göre olay şöyle gelişti: Fidyeciler 2001'de silah zoruyla beni kaçırdı. Yalova'da bir yata bindik ve İstanbul açıklarında 2 gün boyunca gezdik. Yatta gözlerimin önünde bir kişiyi öldürdüler. Sonra cinayet silahını bana tutturdular. Bana "Artık katil zanlısısın, bizi şikayet edersen hayatın biter" dediler. Bu yüzden çok korktum. İstenen 600 bin mark fidyeyi bir akrabam Yalova'da çeteye verdi. Fidyeyi aldıktan sonra sonra ellerimi ve gözlerimi bağlayıp başıma çuval geçirdiler. Sonra denizin ortasında bir bota bırakarak kaçtılar. Kendi çabalarımla kıyıya geldim. "Katil zanlısı oldun" dedikleri için bugüne kadar olayı polise anlatmadım.

TUTUKLARIZ TEHDİDİ

S.T, kendisiyle 6 yıldır irtibata geçmeyen zanlıların, 5 ay önce daha önce 2 kişiyi "istihbaratçı" olarak kendisine gönderdiklerini, bu kişilerin “Seni tutuklayacağız. Birini öldürmüşsün" diyerek 800 bin euro istediğini söyledi.

S.T'nin ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan güvenlik güçleri, "Komplo" adı verilen operasyon kapsamında 4 ay süren çalışmalarını sonuçlandırdı. Olayı gerçekleştiren kişilerin, organize suç örgüt lideri olduğu ve medyumluk yaptığı öne sürülen Mehmet Emir A (37), eşi Necla A. (31), astsubaylıktan emekli Mustafa K (34), Kazım S (43) ve yat kaptanı Cumhur A (31) olduğunu tespit etti. Zanlılar banka hesaplarından bulunarak gözaltına alındı. BURSA (AA)



16 yıl önce