|

Konya Menderes Sebze Hali'nde 60 işyeri yandı

Aa
00:00 - 2/08/2009 Sunday
Güncelleme: 13:23 - 2/08/2009 Sunday
Yeni Şafak
Konya Menderes Sebze Hali'nde 60 işyeri yandı
Konya Menderes Sebze Hali'nde 60 işyeri yandı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Adnan Menderes Sebze Hali'nde çıkan yangını kontrol altına aldıklarını, soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceğini söyledi.

Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali'ndeki yangını söndürme çalışmalarını yerinde takip eden İşbitirici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yanıcı maddelerle karşı karşıya oldukları için küçük bir kıvılcımın işlerini zorlaştırdığını belirtti.

Dükkanlarda plastik maddeler bulunduğunu, bunun söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı İşbitirici, 'Plastik malzemeye ne kadar müdahale yapılsa da yanmaya devam ediyor. Bu suyla veya özel köpükle olacak iş değil. Zor şartlar altında söndürme çalışmalarına devam ediyoruz' dedi.

İşbitirici, 40'a yakın itfaiye aracının söndürme çalışmalarına katıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Yangını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sabaha kadar sürecek. Sabaha kadar inşallah soğutma işlemlerini de tamamlayacağız. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra da hasarın ne olduğu ortaya çıkacak. Yangının çıkış nedeniyle ilgili herhangi bir bilgimiz yok. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan tetkiklerden sonra yangının nedeni açıklanacak.'

İşbitirici, Antalya ve Mersin'den yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerin de çalışmaların bundan sonraki kısmına katılmayacağını bildirdi.

Öte yandan, iş makineleri itfaiye araçlarına yer açmak için Hal içindeki dükkanların yıkım işlemlerini sürdürüyor. Bazı Hal esnafı da dükkanlarında bulunan ve yangında hasar görmeyen kasalarını toplamaya çalışıyor.

Dumandan zehirlenen bir kişinin hastaneye kaldırıldığı yangında, dumandan etkilenen itfaiye görevlileri ile gazeteci ve hal esnafına, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli ayran ikram edildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları da sürüyor.

15 years ago