|

Köprüde iş yavaşlatma eylemi

Yapı-Yol Sen'in aldığı 'iş yavaşlatma' eylemi, Kurtköy gişelerinde başladı. İş yavaşlatma eylemi nedeniyle gişelerde kuyruk oluştu.

Cihan
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 13:20 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Köprüde iş yavaşlatma eylemi
Köprüde iş yavaşlatma eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yapı-Yol Sen'in aldığı 'iş yavaşlatma' eylemi, Kurtköy gişelerinde başladı. İş yavaşlatma eylemi nedeniyle gişelerde kuyruk oluştu.

Sabah saat 10.00'da başlayan iş yavaşlatma eyleminde gişe memurlarının işlerini yavaş yapması araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Memurlar, eylemlerine ilişkin broşürleri de sürücülere verdi. Sürücülerden bazıları eyleme destek verirken, bazıları da tepki gösterdi.

Basın mensuplarının sorularının yanıtlayan gişe memurları, işçiler arasındaki ücret adaletsizliğinin kaldırılmasını istedi. Memurlar ayrıca, köprü ve otoyolların özelleştirilmemesini, ücretsiz hale getirilmesini, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın ise geri çekilmesini istedikleri için eylem yaptıklarını belirtti.

Yapı Yol Sen'in aldığı eylem kararı gereği bugün saat 12.00'da Mahmutbey gişelerde, 14.00'da da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde iş yavaşlatma eylemi yapılacak. Saat 15.15'te ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde konuya ilişkin basın açıklaması yapılacak.

16 yıl önce