|

Köpük kana bulandı

Antalya'da 5 yıldızlı 'Venezia Palace Hotel'de düzenlenen köpük partisinde köpük püskürten makinanın yere düşüp su ile temas etmesi sonucu, 2'si turist, 3 kişi elektrik kaçağından öldü

Aa
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:33 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Köpük kana bulandı
Köpük kana bulandı

Antalya kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Lara- Kundu Turizm Bölgesi'nde bulunan 5 yıldızlı Venezia Palace oteldeki helikopter pistinde önceki gece bir köpük partisi yapıldı. Saat 00.30'da seyyar tezgah üzerine konulan köpük makinası çalışırken yere düşerek suyla temas etti ve elektrik kaçağı meydana geldi. Bu sırada akıma kapılan animasyon görevlisi 20 yaşındaki Fikret Şakacı ile İsrail uyruklu Nır Hakim (18) ve Shay Hakim (14) kardeşler yaşamını yitirdi.

Olayda köpük püskürtme makinasının sorumlusu 31 yaşındaki Tuncay Duran ile Kazakistanlı 21 yaşındaki Lanin Gorgi de ağır yaralandı. Yaralılar Antalya'daki Özel Anadolu Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma köpük makinesini otele kiralayan şirketin sahibi E.K. ile köpük makinesini kullanan Tuncay Duran'ı gözaltına aldı.

OPERATÖR DENGESİNİ KAYBETTİ

Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'in genel müdürü Mehmet Yılmaz, kazanın, özel bir şirketin üstlendiği köpük partisi sırasında köpük sıkma aletini kullanan operatörün dengesini kaybederek düşerken aleti de düşürmesi sonucu meydana geldiğini belirtti. Köpük partilerinde ilk kez böyle üzücü bir kaza olduğunu belirten Yılmaz, kaza sırasında pistte 70'e yakın turistin dans ettiğini söyledi.

Kazada yaralananların getirildiği Anadolu Hastanesi'nin Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Terkan Demir ise elektrik çarpması vakasından gelen üç yaralının, solunum ve dolaşım fonksiyonlarının durduğunu, yaklaşık yarım saat hayata döndürmek için çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını bildirdi.




16 yıl önce