|

Koruyucu aileye verilen Ziya için birleştiler

Fransız koruyucu aileye verilen küçük Ziya''nın boşanmanın eşiğinde olan anne ve babası ayrılmaktan vazgeçti. Sosyal Hizmetler''in kendilerine baskı yaptığını söyleyen anne Isabelle Aubry Fransız vatandaşlığından çıkacağını açıkladı.

Aa
00:00 - 30/03/2013 Saturday
Güncelleme: 00:43 - 30/03/2013 Saturday
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Fransız Sosyal Hizmet Kurumu tarafından 3,5 yaşındaki çocuğu alıkonulduğu için açlık grevine başlayan Türk baba Sercan Atasoy''un Fransız eşi İsabelle Aubry, sosyal hizmetler görevlilerine, ''Fransız vatandaşlığından çıkıp, Türk vatandaşlığına geçeceğim. Türkiye benim haklarımı sizden daha iyi koruyor'' tepkisini gösterdiğini söyledi. Yeni Şafak''ın ''Çocuğu alıkonulan Türk baba açlık grevine başladı'' başlığı ile duyurduğu ailenin hukuk mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı. Fransız anne Aubry, haberlerin yayımlanmasının ardından Saint Brieuc Valiliği Sosyal Hizmetler yetkilisinin kendisini aradığını belirtti.

AMAN BASINA KONUŞMAYIN

Yetkilinin, ''Basına konuşmayın yoksa hem sizin için hem de çocuğunuz için iyi olmaz'' şeklinde tehditte bulunduğunu ileri süren anne Aubry, kendisinin buna, ''Ne yaparsanız yapın. Bundan sonra olacaklardan siz sorumlusunuz'' karşılığını verdiğini söyledi. Isabelle Aubry, telefonda konuştuğu yetkiliye ayrıca, ''Eşimden ayrılmaktan vazgeçtim. Fransız vatandaşlığından çıkıp, Türk vatandaşlığına geçeceğim. Fransız olduğum halde Türkiye, benim haklarımı sizden daha iyi koruyor'' dediğini aktardı.

Aubry, Mayıs''taki duruşmaya kadar, yapılan haksızlığı duyurmak için Türk ve Fransız yetkililerle görüşmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 3,5 yaşındaki oğlu Ziya''nın Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından elinden alınması üzerine dört aydır sürdürdüğü hukuk mücadelesinden sonuç alamayan Türk baba Sercan Atasoy, Saint Brieuc Valiliği önünde açlık grevine başlamıştı.

Haftada bir gün görüşebiliyorlar

Saint Brieuc bölgesine bağlı Plemet kasabasında yaşayan ve inşaat işiyle uğraşan Sercan Atasoy''un boşanmak üzere olduğu Fransız eşi İsabelle Aubry''in tedavi için hastaneye yatırılması üzerine, Sosyal Hizmetler Kurumu, çiftin 3,5 yaşındaki oğulları Ziya''yı yurda yerleştirmişti. Küçük Ziya daha sonra Fransız koruyucu aileye verilmiş, haftada birer gün annesinde ve babasında kalmasına müsade edilmişti.


11 years ago