|

Kredi kartı borcu için böbreğini satacak

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:02 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kredi kartı borcu için böbreğini satacak
Kredi kartı borcu için böbreğini satacak

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Çamdibi köyündeki 66 yaşındaki bir işçi emeklisini, kredi kartları canından bezdirdi. Havranlı SSK emeklisi olan Kamil Yaman, 20 bin YTL'yi bulan kredi kartları borçları ile başa çıkamadığı için karaciğerini ve böbreğini satışa çıkardı.


GAZETEYE İLAN VERDİ

Bir yerel gazeteye satılık böbrek ilanı veren Kamil Yaman, "Ben, SSK işçi emeklisiyim. 6 ayrı bankadan verilen kredi kartlarımın temerrüt faizleri yüzünden çıldırma noktasına geldim. Benim 2006 yılında toplam kredi kartı borcum 8 bin YTL idi, sonra 12 bin YTL oldu. Borçlu olduğum bankalardan aynı zamanda emekli maaşımı da aldığım Havran Ziraat Bankası bana 10 bin YTL kredi açarak 8 bin YTL kendi alacağı ile Halk Bankası'na olan 2 bin YTL borcumu kapattı. " dedi.

Aldığı kredi için her ay 391 YTL taksit ödediğini ifade eden Kamil Yaman, "Şimdi devam eden bu taksitli kredi borcum ile hiç ödeyemediğim diğer 4 bankaya ait kredi kartları ile ilgili bağlanan toplam borcum yaklaşık olarak 20 bin YTL civarındadır. Kredi kartları borçlarımı ödemeye aldığım maaş olan 610 YTL SSK emekli maaşım yetmiyor. Bu kredi kartlarının katmerli faiz borçları beni canımdan bezdirdi. Borcumu ödeyebilmek için bir böbreğimi veya bir parça karaciğerimi satmayı bile düşünüyorum. Bu yüzden gazeteye ilan verdim. Devlet büyüklerimizin bir umut ışığı yakmasını, yardımcı olmasını bekliyorum. " diye konuştu.


17 yıl önce