|

Kudüs'teki iş adamlarının sorunlarını o çözecek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Filistin ve İsrailli iş adamları arasında yaşanan anlaşmazlıkları çözecek Kudüs Uluslararası Tahkim Merkezi'nin başkanlığına seçildi.

Aa
00:00 - 27/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:31 - 27/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kudüs'teki iş adamlarının sorunlarını o çözecek
Kudüs'teki iş adamlarının sorunlarını o çözecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Filistin ve İsrailli iş adamları arasında yaşanan anlaşmazlıkları çözecek Kudüs Uluslararası Tahkim Merkezi'nin başkanlığına seçildi.

Bir grup gazeteciyle İsrail'e gelen Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Mescidi Aksa'yı ziyaret etti.

Daha sonra Ramallah'ta Filistin Odalar Birliği Başkanı Haşim Zugayr ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, 'Filistin Ulusal Yönetimi, krizle mücadele ve kurumsal kapasite oluşturma yönünde güvenilir çabalar içindedir. Özellikle güvenlik, yargı, gelir ve gider yönetimi, ekonomik gelişme, kamu hizmetleri sunma konularında bölgedeki diğer ülkelerden daha iyi' diye konuştu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, başkanlığına seçildiği Kudüs Tahkim Merkezi'nin Filistinli ve İsrailli eş başkanları ile Amerikan Colony otelinde bir araya geldi. Görüşmelerden sonra Hisarcıklıoğlu, İsrailli ve Filistinli muhataplarıyla imza törenine katıldı.

'Hisarcıklıoğlu'ndan daha iyi bir isim olamazdı'

Törenden sonra konuşan Kudüs Uluslararası Tahkim Merkezi'nin Filistinli eş başkanı Munip El Masri, 'Bugün burada tarihi bir olay yaşamaktayız, çok mutluyum. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu Tahkim Merkezi'nin yeri Doğu Kudüs olacak. Burası için Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan daha iyi bir isim olamazdı' dedi.

Söz konusu merkezin İsrailli eş başkanı Oren Shackar ise 'Tahkim Merkezi İsrail ve Filistinli iş adamlarının ortak görüşü doğrultusunda kuruldu. Türkiye büyükelçisini burada aramızda görmekten çok mutluyum. İsrail ve Türkiye eskisi gibi dost oldu. Tahkim Merkezi'nin barış sürecine köprü olacağına inanıyorum' ifadesini kullandı.

'Diyaloğa ihtiyacımız var'

İsrail'in Filistin'in en önemli ticari ortağı olduğuna, ekonominin, halkların bir araya gelmesinde temel rol oynadığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, 'Diyaloğa ihtiyacımız var. Birlikte çalışmak için daha fazla platform kurmalıyız. Birbirimizi daha iyi anlamalıyız. İşte bu sebeple, Kudüs Tahkim Merkezi çok değerli bir girişim. Bu merkezin ekonomik ve ticari ilişkileri daha fazla kolaylaştıracağına olan inancım tam' diye konuştu.


11 yıl önce