|

Kuduz ayıbında ikinci perde

Hayatını kaybeden beş yaşındaki Serkan Karabıçak'ın ardından yeni bir kuduz vakası daha ortaya çıktı. Serkan'ı ısıran köpeğin başka bir çocuğu da ısırdığı anlaşıldı.

İha
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:27 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kuduz ayıbında ikinci perde
Kuduz ayıbında ikinci perde

İstanbul Kıraç'ta 5 yaşındaki Serhat Karabıçak'a saldırarak ölümüne neden olan köpeğin, 4 yaşındaki başka bir çocuğu da ısırdığı ortaya çıktı. 4 yaşındaki çocukları Serkan Güler'i hastaneye götüren aile, tüm müdahalelerin yapıldığını, neticenin 40 gün sonra belli olacağını söyledi.

11 Eylül tarihinde Kıraç Namık Kemal Mahallesi Çakıl Sokak'ta Serhat Karabıçak'ı ısırarak talihsiz çocuğun ölümüne neden olan köpeğin, 4 yaşındaki başka bir çocuğu ısırdığı ortaya çıktı. Evlerinin önünde oynayan Serkan, 5 yaşındaki Serhat'ın ölümüne neden olan sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ısırılan küçük çocuk, ailesi tarafından Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 yaşındaki Serkan Güler'e burada kuduz ve tetanos aşıları yapıldı. Eve götürülen Serkan ateşlenince, ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldü. Yapılan müdahalenin ardından sağlık durumu normale dönen Serkan, ardından yeniden evine gönderildi. Anne Ayşegül Güler, Serkan'la oynayan diğer çocukları 2 yaşındaki Şükrü Güler'in durumunda bir anormallik görünce, hastaneye götürülen Şükrü Güler'e de tetanos aşısı yapılarak serum verildi.

Namık Kemal Mahallesi Çalıkuşu Sokaktaki evlerinin önünde oynayan Serkan Karabıçak, yaklaşık 2 hafta önce bir sokak köpeğinin saldırısına uğramıştı. Sırasıyla Büyükçekmece Devlet Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilen talihsiz çocuk Salı akşamı hayatını kaybetmişti. Torununun ölüm haberini alan 94 yaşındaki büyük anne Fehmiye Karabıçak' da aynı gün vefat ettmişti.Serkan'ın ailesi ise doktorları suçlamıştı.



Yarayı sabunlu bezle yıkayın

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Şefi Uzm. Dr. Özcan Nazlıcan, yaklaşık günde 60-80 arasında ısırık şikayetiyle başvuru olduğunu belirterek, “Isırık şüphesi durumunda yaranın sabunlu bezle yıkanması lazım. Bu çok önemli bir tedavi yöntemi. Ondan sonra da en yakın kuduz aşısı yapılan bir merkeze gidilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.



16 yıl önce