|

Kundakçılar 15 dakikada yakalandı

İZMİR / MENEMEN (CİHAN)
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 16:20 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Kundakçılar 15 dakikada yakalandı
Kundakçılar 15 dakikada yakalandı

Toplumun huzurunu bozmaya yönelik araç kundaklama olaylarından biri, 2007 yılının son saatlerinde İzmir'in Menemen ilçesinde yaşandı.



Saat 20. 30 sıralarında, Kasımpaşa Mahallesi 1037 Sokak'ta park halinde bulunan lüks bir otomobil, benzin dökülerek yakıldı. Olayın 2 zanlısı, vatandaşların 155'e ihbar etmesi sonucu kısa sürede yakalandı. Ayrıca erken ihbar sayesinde araç, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle tamamen yanmaktan kurtarıldı.



İhbarlar doğrultusunda 15 dakikada zanlılara ulaşan polis, büyük bir provokasyonu önledi.



Kundaklamaya şahit olan ve şüphelilerin eşkalini polise bildirerek yakalanmalarına yardımcı olan vatandaşlar, terör örgütü mensubu olduğu düşünülen zanlıların amaçlarına ulaşmasına engel oldu.



Petkim'de çalışan A. K. 'ye ait 35 MAB 61 plakalı lüks otomobilin 500 metre kadar yakınında polis tarafından şüphelenilerek yakalanan, üzerlerinde suçta kullanılabilecek aletlere rastlanmayan ancak benzin kokan zanlılar İ. C. ve O. A. (18) yakalanarak gözaltına alındı. Polis, olay yerine yaklaşık 100 metre mesafede, şüphelilerin kaçış istikametinde olayda kullanıldığı düşünülen ve benzin kokan 2. 5 litrelik boş bir plastik şişe buldu.



Nöbetçi savcılığa sevk edilen zanlılardan İ. C. 'nin, yaklaşık bir ay önce yine Menemen'de yapılan terör operasyonunda adı geçtiği öğrenildi.


16 yıl önce
default-profile-img