|

Kurtarma rezaleti

Aşırı rüzgar ve buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü devrildi. Bir bebek hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmalarında ise inanılmaz bir ihmal yaşandı. Bir kişi öldü sanılarak 1.5 saat eksi 4 derece soğukta kaderine terkedildi.

İha
00:00 - 24/01/2010 Pazar
Güncelleme: 23:58 - 23/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Kurtarma  rezaleti
Kurtarma rezaleti

Edirne-Ankara seferini yapan 34 ZZ 7109 plakalı yolcu otobüsü dün gece saat 02.30 sıralarında şiddetli rüzgar ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre aşağı uçan otobüs, ters döndü. İçerisinde personel dahil 7 kişi bulunan otobüste soyadı belirlenemeyen Meral adlı bir kadın ile bebeği ve 30 yaşlarında bir erkek yolcu koltukların arasında sıkıştı.

Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışan anne, bebek ve diğer yolcuyu kurtarmak için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar inmesi ve yollardaki buz, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye, önce anneyi yaralı olarak kurtardı, ancak kucağındaki bebeğin öldüğü belirlendi. Yaralı anne Silivri Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

DONDURUCU SOĞUKTA 1.5 SAAT

Otobüsün içindeki diğer yolcu ise öldü sanılarak, savcının olay yerine gelmesi beklendi. Saat 04.00 sıralarında enkaz içinde çalışan bir itfaiye eri, ölü sanılan şahsın yaşadığını farketti. Bunun üzerine tekrar enkaza gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede şahsın ölmediğini tespit etti.

Olay yerinden erken ayrılan arkadaşlarının büyük hatasını fark eden bir sağlık görevlisi de zor anlar yaşadı. Aşırı kan kaybettiği gözlenen yaralı şahıs, olay yerine gelen ambulansla Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şahsın hayati tehlikesinin sürdüğü ve hasta-neye donmak üzereyken getirildiği öğrenildi.


Koltukların arasında unutuldu

Kazada yaralanan şahsı ölü sanıp 1.5 saat eksi 4 derece soğukta, enkazda unuttular. Donmak üzere olan şahsın yaşadığını bir itfaiye eri fark etti. Hastaneye kaldırılan şahsın durumu ciddiyetini koruyor.


14 yıl önce