|

Kürtçe FM 1 Nisan'da yayında

TRT, Kürtçe televizyon yayını yapan TRT 6'dan (Şeş) sonra şimdi de Kürtçe yayın yapacak Radyo 6'yı kuruyor. TRT, Arapça yayın yapacak televizyon kanalı için de kolları sıvadı

Hamdi Ateş
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 19/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kürtçe FM 1 Nisan'da yayında
Kürtçe FM 1 Nisan'da yayında

Kürtçe yayın yapan televizyon kanalı TRT 6 (Şeş) gibi, TRT Kürtçe radyo yayını için de hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. FM bandı üzerinden yayın yapacak Kürt Fm için 10-12 bant tahsis edildi.

Radyo 6 (Şeş) olacak yeni radyo, 1 Nisan'da yeni yayın döneminde yayına başlayacak. Doğu ve Güneydoğu'nun yanında Suriye, Kuzey Irak ve İran'dan da dinlenebilecek Kürt Fm'de Kürtçe türküler, şarkılar yer alacak. Haber bültenleri, TRT Şeş ile ortak yayın da yapacak. Radyo 6, bölgenin kültürel yapısına ve sosyal sorunlarına ilişkin 6 saat yayın yapacak. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Arapça kanal için de TRT çalışmalarını sürdürüyor. TRT 7 ismi verilecek kanal uydudan Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Arap dünyasına yönelik yayınlar yapacak. 2-3 ay sonra açılışının yapılması planlanan yeni kanal için, kadro çalışmalarına başlandı.

15 yıl önce