|

Kutsal yolculuk başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek isteyen ilk kafile, dün Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı. Bu yıl kutsal topraklara Diyanet'in organizasyonuyla 286, seyahat acentaları vasıtasıyla 145 kafileden oluşan toplam 90 bin hacı adayı gidecek

Ankara
00:00 - 30/09/2011 Cuma
Güncelleme: 23:50 - 29/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kutsal yolculuk başladı
Kutsal yolculuk başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek olan ilk hac kafilesi, dün dualarla Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı. Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelmeye başladı. Havalimanında toplanan, Ankara'dan gidecek 700 hacı adayını uğurlamak için daha sonra tören düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, bu yolculuğun sıradan olmadığını belirterek, insanların annesinden doğduğu günkü gibi günahsız hale getiren, kainatın merkezine yapılan bir yolculuk olduğunu kaydetti.

MECCİD-İ HARAM'DA TELEFONLA KONUŞMAYIN

Hacı adaylarını Medine'ye vardıkları zaman Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin karşılayacağını anlatan Keleş, hacı adaylarının müminlerin temsilcileri olduğunu belirterek, insanlık için de dua etmek gibi bir vazifeleri olduğunu bildirdi.

Mescid-i Nebevi'de, Mescid-i Haram'da telefonla konuşulduğunu duyduklarını ve bunun doğru bir davranış olmadığını anlatan Keleş, hacı adaylarından vazifelerini ye-rine getirirken buraya uygun hareket etmelerini istedi. Törene katılan Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Berri de konuşmasında hacı adaylarına 'en eski ev' Kâbe'ye yolculuklarının hayırlar getirmesini diledi. Berri, hacı adaylarından kendi selamlarını da götürmelerini istedi.

DÖNÜŞLER 11 KASIM'DA

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergun Yücel Ankara'nın dışında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, Sabiha Gökçen'den, Adana'dan, Diyarbakır, Menderes ve İzmir havaalanlarından 15 kafile ile 3 bin kişilik bir hacı adayının dün Medine-i Münevvere'ye hareket ettiğini söyledi. Hac için gidişlerin 31 Ekim'e kadar süreceğini anlatan Yücel, Diyanet'in organizasyonuyla 286, seyahat acenteleri vasıtasıyla da 145 kafileden oluşan 90 bin hacı adayının kutsal topraklara gideceğini kaydetti. Hac dönüşleri 11 Kasım'da başlayacak ve 11 Aralık'a kadar sürecek.



13 yıl önce