|

Kuzey Irak, PKK ofislerini kapattı

Reuters'in haberine göre Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin bir yetkilisi, PKK terör örgütüyle bağlantılı bir örgütün bölgedeki ofislerinin kapatıldığını açıkladı.

00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:19 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kuzey Irak, PKK  ofislerini kapattı
Kuzey Irak, PKK ofislerini kapattı

Reuters'ın haberine göre bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani'nin sekreteri Fuat Hüseyin, PKK terör örgütüyle ilişki içinde bulunan "Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi" adlı örgütün kuzey Irak'taki ofislerinin kapatıldığını belirtti. Yetkili, kapatma gerekçesinin ise "bu partinin faaliyet izni bulunmaması" olduğunu kaydetti.

Terör örgütü yanlısı partinin Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Musul ve Kerkük'te ofisleri bulunduğu bildirildi.

Görgü tanıklarına göre Erbil ofisi bugün kapatılırken, Süleymaniye ofisi hala faaliyetini sürdürüyor. Ancak yetkililer, Süleymaniye ofisinin de bugün kapatılacağını belirtti.

Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim daha önce, "bu partinin PKK ile bağlantıları kanıtlanmadığı sürece kapatılmasının söz konusu olmayacağını" belirtiyordu.

Partinin yetkilisi Faik Muhammed Kolbi de bölgesel yönetimin bürolarını kapattığını doğruladı. Kolbi, "Erbil'deki büromuz bugün kapatıldı. Süleymaniye ve Kerkük'te partinin birer bürosu var. Onların da kapatılacağı bize söylendi" dedi.

16 yıl önce