|

Kuzey Irak'tan devlet şefkatine

Kuzey Irak'taki terör kampında hamile kalınca Türkiye'ye kaçan, ancak töre kurbanı olmaktan korkarak polise sığınan Kadriye K, kadın sığınma evinde korumaya alındı. Teslim olan 13 yaşındaki U.S ise tutuksuz yargılanacak.

İha
00:00 - 15/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 15/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kuzey Irak'tan devlet şefkatine
Kuzey Irak'tan devlet şefkatine

Operasyonlar nedeniyle büyük darbe alan terör örgütünde çözülmeler başlarken, teslim olan örgüt üyelerine gösterilen tavır, örgütteki çözülmeyi arttıracak nitelikte. Kuzey Irak'taki terör kampında hamile kalınca Türkiye'ye kaçan Kadriye K. özel durumu nedeniyle korumaya alınırken, teslim olan 13 yaşındaki U.S de küçük yaşta olması nedeniyle tutuklanmadı.

PKK TARAFINDAN KAÇIRILDI

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ailesiyle birlikte yaşarken terör örgütü militanları tarafından Kuzey Irak'a kaçırılan Kadriye K. (28), 14 yıl Mahmur Kampı'nda kaldı. Kampta, Ali D. ile birlikte olan Kadriye K, hamile olduğunu anlayınca Ali D'ye söyledi. "Kampta bu tür ilişkiler yasak, ikimizi de öldürürler" diyen Ali D tarafından Türkiye sınırına getirilip bırakılan Kadriye K, "töre cinayeti" korkusuyla evine de gidemeyince soluğu İstanbul'da aldı ve Esenler Otogarı'nda doğru polise giderek teslim oldu.

KADIN SIĞINMA EVİNDE

İfadesinde hiçbir eyleme katılmadığını belirten Kadriye K. terör örgütü tarfından kaçırıldığını ve korktuğu için kaçamadığını söyledi. Kadriye K. adlı kadın verdiği ifadede "Tüm yaşananlardan pişmanım, ama yapacak hiçbirşeyim yoktu. Sığınacak kimsem yoktu. 14 yıl boyunca kampta kalmaya mecburdum. Kamplardan kolay kolay kaçılamaz. Şimdi yeni bir yaşam kurmak istiyorum" dediği öğrenildi.

İstanbul Adliyesi'ne sevkedilen Kadriye K, Savcı Nazmi Okumuş'a da benzer ifadeleri verince serbest bırakıldı. Kalacak yeri olmayan Kadriye K, İstanbul Valiliği'nin izniyle bir kadın sığınma evine yerleştirecek ve töre kurbanı olmaması için polis tarafından korunacak.


Yaşı küçük olunca serbest bırakıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde jandarmaya teslim olan 7 terör zanlısından 6'sı tutuklanırken aralarında bulunan, 13 yaşındaki çocuk, yaşı küçük olduğu için tutuklu yargılanmasından vazgeçildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 7 PKK'lıdan 6'sı tutuklanırken, 13 yaşındaki U. S, yaşı dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


16 yıl önce