|

Lig tarihinde KARAR günü

Şike soruşturmasıyla ilgili UEFA'yla görüşen Futbol Federasyonu heyeti adına açıklama yapan Lütfi Arıboğan, "UEFA işbirliğimizden memnun. Bu haftadan itibaren belgelerin bize geleceğini düşünüyoruz. Lig başlama tarihini bugün görüşeceğiz" dedi.

Aa
00:00 - 19/07/2011 الثلاثاء
Güncelleme: 23:00 - 18/07/2011 الإثنين
Yeni Şafak
Lig tarihinde KARAR günü
Lig tarihinde KARAR günü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan, federasyonun Hukuk Müşaviri Prof. Dr İrfan Helvacı ve İcra Kurulu üyesi Avukat Kemal Olgaç'tan oluşan TFF heyeti, şike soruşturmasına ilişkin İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde bir görüşme yaptı.

Federasyon Başkanvekili Arıboğan, UEFA merkezinde şike soruşturmasına ilişkin bazı bilgileri UEFA yetkilileriyle paylaşmak ve görüş alışverişinde bulundu.

TFF Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı, İcra Kurulu Üyesi Kemal Olgaç ve Avukat Levent Polat'ın da yer aldığı heyet, UEFA'nın turnuvalar departmanı sorumlusu Giorgi Archetli, ulusal federasyonlardan sorumlu departman yöneticisi Thierry Favre ve UEFA Avukatları Pierre Cornu ve Alasdair Bell ile görüştü.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmelere tatilde olduğu için UEFA Başkanı Michel Platini katılmadı.

TAKDİRLERİNİ İLETTİLER

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, görüşmelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA yetkilileriyle daha önceden planlanmış bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Çok başarılı bir toplantı oldu. UEFA bu süreçte TFF'ye olan güvenini belirtti. UEFA'nın şike konusundaki duyarlılığını biliyoruz. Türk polisine ve savcılarına şike soruşturmasına ilişkin çalışmaları nedeniyle takdirlerini ilettiler. TFF'nin henüz resmi belge ve delillere sahip olmadığını, bu nedenle sürecin hızlanmadığının bilincindiler. Gerekli belge ve delillere sahip olduktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının da farkındalar' diye konuştu.

BELGE BEKLİYORUZ

UEFA yetkilileriyle günlük olarak şike soruşturmasına ilişkin bilgilerin sözlü ve yazılı raporlar halinde paylaşıldığını ve süreci birlikte takip ettiklerini dile getiren Arıboğan, şöyle devam etti: 'İşbirliğimiz sürecek. Bu sürecin en başından itibaren UEFA konuyu bizimle birlikte takip ediyor. TFF ile benzer düşünceler içindeler. Hemen hemen her konuda TFF'nin kararlarını destekliyorlar. Ancak UEFA yarışmalarına ilişkin olarak sürecin hızlanması gerektiğini belirtiyorlar.' Şike soruşturmasıyla ilgili olarak geçen haftadan bu yana resmi belgeleri beklediklerini vurgulayan Arıboğan, 'Konunun gizliliğinden dolayı federasyonumuza belge ve delil aktarımı gecikti. Soruşturma ile ilgili bir durum. Fakat bu hafta içinde gerekli belge ve delillerin tarafımıza ulaşacağını düşünüyoruz' dedi.


UEFA: GÜVENİYORUZ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili bilgi aldığını bildirdi ve TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi.


٪d سنوات قبل