|

Lodos Yargıtay'a da esmiş

Lodos zanlılarından Arafat İlhan Önal ile avukat Abdülkadir Ç.'nin telefon görüşmelerine Yargıtay'daki dosyalara müdahele ettikleri tespit edildi.

Fatih İnci
00:00 - 19/11/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:55 - 19/11/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Lodos Yargıtay'a da esmiş
Lodos Yargıtay'a da esmiş

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin lodos operasyonu ile çökerttiği çetenin Yargıtay'daki bazı dosyalara müdahale ettiği ortaya çıktı. Lodos zanlılarından film şirketi çalışanı Arafat İlhan Önal ile avukat Abdulkadir Ç. arasındaki telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Görüşmelerde ikilinin rüşvetle Yargıtay'daki dosyalara müdahale ettikleri tespit edildi. İlhan'ın Abdulkadir Ç.'yi arayarak kodlu olarak “Başkanım Ankara'daki arkadaşı aradım doktor arkadaşı. Ameliyatı yapabileceğini söylüyor” dediği tespit edildi.

10 BİN YTL VERİRİM

Bilgisayar firması çalışanı Neşet K. isimli şahsın da çetenin tutuklu sanıklarından İlhan'ı arayarak Kayseri 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ait dosya için “Kararı bozdur yeter abi” dediği öğrenildi. İlhan'ın da Neşet isimli kişiye “Yargıtay'da tanıdığım bir savcı var. Onun vasıtasıyla söz konusu dosyanın Ahmet Ç. isimli bir tetkik hakiminde olduğunu öğrendim. Hakimle beraber öğlen yemeğine gittik. Hakim ne gerekirse yaparız dedi. Ancak bir miktar para istedi” diye bilgilendirdiği belirlendi. Neşet K.'nın Arafat İlhan'a “10 bin YTL veririm. Bunun 2 bin YTL'si senin” dediği öğrenildi.



15 yıl önce