|

Makam odasına BİR duvar ördü

Eski Genelkurmay Başkanları'ndan Orgeneral Karadayı'nın, güvenlik gerekçesiyle makam odasının içine özel bir bölüm yaptırdığı ileri sürüldü. Karadayı'nın bu kalın duvarlı bölüme şifresini sadece kendisinin bildiği bir de kapı taktırdığı belirtildi

Mevlüt Yüksel
00:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:50 - 29/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Makam odasına BİR duvar ördü
Makam odasına BİR duvar ördü

Eski Genelkurmay Başkanları'ndan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın, görevi sırasında makam odasının içine kalın duvarlı özel bir bölüm yaptırdığı ortaya çıktı. Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın o dönem makam odasının içine kalın duvarlı bir bölme yaptırmasının çok gizli tutulduğu ve bu bölmeyi güvenlik gerekçesiyle yaptırdığı öğrenildi. Bu bölmeye kimseyi almayan Orgeneral Karadayı'nın bölmeyi askeri mühendislere yaptırdı belirtildi. Bölmenin her türlü silahlı ve biyolojik saldırılara karşı dayanacak şekilde yapıldığı ifade ediliyor.

ÖZEL ŞİFRELİ BİR DE KAPI YAPTIRDI

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın makam odasına yaptırdığı bölmenin dışında, kendisine yönelik bir saldırı girişimine karşılık ek bir tedbir olarak, şifresini sadece kendisinin bildiği bir de "özel şifreli" kart ile açılan kapı yaptırdığı belirtildi. Orgeneral Karadayı'nın o dönem makamına sadece kendisinde bulunan özel şifreli kartı açarak girip çıktığı öne sürülüyor.

KARADAYI MAKAMINA KAPANMIŞTI

Orgeneral Çevik Bir'in Genelkurmay 2. Başkanı olduğu 28 Şubat sürecinde, Ankara Sincan'da tankların yürütülmesi ile ülkede ortam iyice gerdirilmiş ve bu gelişmeler üzerine, Orgeneral Karadayı'nın makamına adeta kapanarak gelişmeleri takip ettiği biliniyordu. 28 Şubat döneminin 'kudretli' generallerinden 2. Başkan Org. Çevik Bir'le makamında sert bir tartışma yaşayan Karadayı'nın daha sonra özel bölüme kapandığı ve sadece emir subayı ile irtibat kurduğu iddia edildi.

HİLMİ ÖZKÖK'TEN SEFERTASLI ÖNLEM

Yine Genelkurmay eski Başkanları'ndan Hilmi Özkök'ünde zehirlenme korkusu yüzünden yemeklerini Genelkurmay karargahından yemediği ve evinden “sefertası” ile yemek getirdiği iddiaları gündeme gelmişti. Orgeneral Hilmi Özkök'ün ayrıca GATA'da sağlık kontrollerine de gitmediği iddialar arasındaydı. Orgeneral Hilmi Özkök, "zehirlenmekten korktu" iddialarına arka arkaya yaptığı açıklamalarla açıklık getirmişti. Özkök zehirlenme iddialarını yalanlamış, ancak evden yemek getirdiğini itiraf etmişti.

HURŞİT TOLON'DAN LEVENT ERSÖZ'E ZİYARET

Öte yandan Haydarpaşa'da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) halen tedavi gören Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü, aynı davadan tutuksuz olarak yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un gizlice ziyaret etmek istediği ileri sürüldü.

Bundan yaklaşık 2 ay önce emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü GATA'ya gelerek ziyaret etmek isteyen Hurşit Tolon'u hastane yetkililerinin engellediği ileri sürüldü. Hurşit Tolon'un Ergenekon sanığı Ersöz'ü ziyaretine GATA yetkililerinin izin vermemelerine rağmen ısrarcı olduğu belirtildi. Ancak Hurşit Tolon'un tüm girişimlerine rağmen, hastane yetkililerinden Leven Ersöz'le görüşme izni alamadığı ifade edildi.


15 yıl önce