|

Mamak'taki işaretler Gezi eylemcilerinden

Ankara Mamak'ta Alevi vatandaşların evlerine işaret koyan iki kişi yakalandı. Gözaltına alınan M.Ü ve S.D sorguda, 'Biz de aleviyiz. Mezhep çatışması çıkarma amacımız yoktu' dedi. Şüphelilerin Gezi eylemlerine de katıldığı belirlendi.

Haber Merkezi
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 23:36 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mamak'taki işaretler Gezi eylemcilerinden
Mamak'taki işaretler Gezi eylemcilerinden

Gezi Parkı eylemlerinden umduğunu bulamayan karanlık güçler Sunni-Alevi çatışması çıkarmak için kolları sıvadı. Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 gün önce Alevilerin yaşadığı bazı evlere kırmızı boyayla büyük harflerle, 'Alevilere ölüm' yazıldı. Bunun üzerine Ankara polisi geniş bir inceleme başlattı. Olayın gerçekleştiği çevredeki güvenlik kameraları ve MOBESE'leri inceleyen polis ekipleri, Gezi eylemlerine destek veren Halk Evleri bağlantılı 3 kişinin kimliğini belirledi.

SORGUDA İTİRAF

Yapılan operasyonda yazıları yazan M.Ü., S.D. gözaltına alınırken, İ.Y. ise şahıs kayıplara karıştı. Emniyette sorgulanan M.Ü. ve S.D., yazıları yazdıklarını itiraf etti. Alevi ailelerin evlerine 'Alevilere ölüm' yazan şahısların Alevi kökenli çıkması polisi bile şaşırttı. Zanlılar sorgularında 'Biz de Aleviyiz. Herhangi bir amaçla yazmadık. Rastgele yazdık. Alevi-Sünni çatışması çıkartma gibi bir amacımız da yok' sözleriyle kendilerini savundu.

YENİ BİR OYUN DEĞİL

Mamak'taki provokasyon girişimi son dönemde İstanbul ve Aydın'ın Didim ilçesinde de yaşanan benzer olayları hatırlattı. Didim'de de Alevi ailelerin yaşadığı evlere 'Alevilere ölüm' yazıları yazılmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında da İstanbul'da Alevi vatandaşların yaşadığı Güzeltepe ve Okmeydanı semtlerinde 11 evin kapısına çarpı işareti konulmuştu.

Olayın ardından DHKP/C terör örgütü üyelerince mahallelerde el ilanı dağıtılarak gerilim çıkarılmaya çalışılması dikkat çekmişti.

Kendi evine işaret koydu

Nisan ayında Okmeydanı'nda yaşanan olayı araştıran polis, olayın DHKP/C terör örgütü üyesi Özkan K. tarafından organize edildiğini ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği mensubu olan Murat D. ve Mehmet C. tarafından gerçekleştirildiğini ortaya çıkarmıştı. Faillerden Murat D.'nin şüphe çekmemek için kendi evini de işaretlediği ortaya çıkmıştı.


11 yıl önce