|

Marmaraereğlisi'nde evler boşaltılıyor

Aa
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Marmaraereğlisi'nde evler boşaltılıyor
Marmaraereğlisi'nde evler boşaltılıyor

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde, sel ve su taşkını riski taşıyan dere yatağına yakın kesimdeki 100 evin boşaltılması kararı alındı.

 İlde beklenen kuvvetli yağış öncesinde, Marmaraereğlisi Belediyesi'nde kriz masası oluşturuldu.

 Belediye Başkanı İbrahim Uyan başkanlığında oluşturulan kriz masası, ilçenin sel baskını ve taşkın riski taşıyan evlerin boşaltılması kararını aldı.

Zabıta ekipleri, Bağlar mevkisindeki dere yatağına yakın kesimde kurulu olan Dereağzı Mahallesi'ndeki 100 evin boşaltılması için ev sahiplerinin tek tek kapısını çalıyor. Ekipler, vatandaşlardan, hava kararmadan evlerini boşaltmasını istiyor.

Belediyece yapılan anonslarda da evlerin akşama kadar boşaltılması ve pazartesi gününe kadar kullanılmaması gerektiği bildiriliyor.

Belediye Başkanı Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede beklenen sağanak yağış öncesinde kriz masası oluşturduklarını ve görev dağılımı yaptıklarını söyledi.

Uyan, ilçede itfaiye ve ambulans ekiplerinin bugünden itibaren vardiyalı olarak 24 saat görev başında olacağını ifade ederek, muhtemel baskın ve taşkınlara tedbir olarak vidanjör ve 3 adet kato kiralayacaklarını belirtti.

Sel ve afet tedbirleri kapsamında muhtemel bir felakette halkın mağduriyetini gidermek amacıyla fırıncılarla da görüşerek ekmek çıkarmalarını sağlayacaklarını anlatan Uyan, su kesintilerine karşı ise 4 adet su tankerini dolu olarak beklettiklerini kaydetti.

Uyan, belediye tarafından yaptırılan 100 adet kum torbasının da akşama kadar ev ve işyerlerine teslim edileceğini söyledi.

15 yıl önce