|

Mazotlu bomba uyarısı

Diyarbakır'daki patlamadan sonraki yangına mazot neden olmuş. Bombaların mazotla güçlendirilmesi ve bundan sonra da bu tür saldırıların olabileceği ihtimali nedeniyle ilgili birimler uyarıldı

Erhan Seven
00:00 - 7/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:33 - 7/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Mazotlu bomba uyarısı
Mazotlu bomba uyarısı

3 Ocak Perşembe akşamı Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıda dehşet görüntülerinin yaşanmasına mazotun sebep olduğu belirlendi. RDX bombanın, sodyum nitrat ve potasyum nitrat karışımlarıyla güçlendirildiği ortaya çıkarken yangının ise mazottan kaynaklandığı tespit edildi. Patlamanın etkisini arttırmak ve çok daha büyük zarar vermek amacıyla terör örgütünün daha önce kullanmadığı bir yöntemi kullanarak yanıcı ve parlayıcı madde kullandığı ortaya çıktı. Mazot ya da gazyağı üzerinde duran kriminal yetkilileri, yaptıkları çalışmada mazotun kullanıldığını tespit ettiler. Daha önce El Kaide terör örgütünün kullandığı bu yöntemin, PKK terör örgütü tarafından da ilk kez kullanıldığı, bundan sonra da kullanabileceği belirtildi.

BOMBA KAÇ KİLOGRAM?

Patlamada kullanılan bombanın 80 kilgoram olduğu yönündeki iddialar da kesinlik kazanmadı. 80 kg. bomba kullanıldığı yönündeki haberlerin, patlamanın şiddeti nedeniyle abartılmış olabileceği, yanıcı maddeler kullanıldığı için daha az bomba miktarı ile bu etkinin sağlanmış olabileceği de kaydedildi.

Bu arada Diyarbakır'daki patlamanın ardından emniyet yetkilileri, şüpheli araçlara karşı alarma geçti.


Bombalı araç alarmı

Diyarbakır'daki bombalı saldırı ve ardından Bursa'da 2 ayrı araçta patlayıcı ele geçirilmesinden sonra, polis beyaz renkli bir kamyonetin peşine düştü. Kocaeli Emniyeti dün yaptığı anonslarla, ekiplerden Erzurum plakalı beyaz renkli 'Ford Transit' marka kamyonetin görülmesi halinde Terörle Mücadele Ekipleri'ne haber verilmesini istedi.




16 yıl önce