|

MEB, seçme sınavı ile öğretmen alacak

ANKARA (A. A)
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 12:07 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
MEB, seçme sınavı ile öğretmen alacak
MEB, seçme sınavı ile öğretmen alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında MEB'e bağlı fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlerinin atamalarına dair yönetmelik esaslarına göre öğretmen alımı için seçme sınavı düzenlenecek.


Sınav, 5 Mayıs Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek.

Sınava başvuracak adaylarda, aylıksız izinler hariç 5 Mayıs 2007 tarihine göre 3 yıl hizmeti olması, alanı veya öğrenim durumunun atanacağı eğitim kurumuna uygun olması, alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak ile son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az iyi derece olması şartları aranıyor.


Sınava başvuracak adaylar, 20 YTL sınav ücretini, 30 Mart Cuma gününe kadar bankaya yatırabilecekler.




Merkezi sistem sınavı beden eğitimi, biyoloji, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, imam-hatip lisesi meslek dersleri, kimya, fizik, matematik 2, Almanca, İngilizce, Fransızca, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, resim-iş/resim, tarih, Türk dili ve edebiyatı/dil ve anlatım/Türk edebiyatı, müzik ve rehber öğretmenliği alanlarında yapılacak.


Sınavı kazanan adaylar, MEB tarafından alanlara göre belirlenenin üzerinde puan alanlar, eğitim kurumlarına bağlı ilgili genel müdürlükçe oluşturulacak sınav komisyonları tarafından mülakata veya uygulama sınavına alınacak.

Sınavda, kurumlarına ve alanların özelliğine göre adaylara, genel kültür bilgisi, Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanma, Milli Eğitim mevzuatı ile alan bilgisi sorulacak.


Sınava başvurular ve atama işlemleri MEB Personel Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.

Merkezi sistemle yapılan sınav sonuçları, 15 Mayıstan itibaren Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek. Mülakat ve uygulama sınavına girecek olan adayların listesi ise MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından 25 Mayısta yayımlanacak.

Adaylar, sınavla ilgili kılavuza, "www. meb. gov. tr" ile "personel. meb. gov. tr" adreslerinden ulaşabilecek.


17 yıl önce