|

MEB''de mülakat kumpası

MEB'in şube müdürleri sınavında şaibe iddiası ortalığı karıştırdı. 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan sınavdan yüksek puan alan pek çok eğitimci, sözlü sınavdan geçemedi. Eğitim Bir-Sen, konuyla ilgili 4 günde 500'ün üzerinde şikâyet aldığını açıkladı.

Aybike Eroğlu
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:03 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
MEB''de mülakat kumpası
MEB''de mülakat kumpası

Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürleri sınavına paralel yapının şaibe karıştırdığı iddiaları ortalığı karıştırdı. 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavında yüksek puan alan pek çok eğitimci, sözlü sınavdan geçemedi. Sınavla ilgili Eğitim Bir-Sen'e 4 günde 500 şikâyet geldi. EĞİTİM BİR SEN Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, sınav sonuçlarıyla ilgili pek çok şikâyet aldıklarını belirterek, eğitimcilerin hukuki mücadelelerine sendika olarak destek vereceklerini açıkladı. Sınavdan önce sınava girecek 12 bin adaya online olarak uzaktan eğitim verdiklerini anlatan Yalçın, 7 bine yakın ilçe temsilciliklerine de bant yayınıyla eğitim verdiklerini vurguladı.

CİDDİ İTİRAZ VAR

Yalçın, 'Mülakat sonuçları açıklandıktan sonra çok ciddi bilgi akışı ve itiraz var. MEB, sınavı kazanan kişilerin isim listesini yayınlamadı. Herkes bireysel olarak öğrenebiliyor. O nedenle itiraz sürecini bekleyip en doğru analizi yapmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu. 2009 ve 2011 yıllarında yapılan idarecilik sınavlarındaki eğitim desteğinin bu sınavda da sürdüğünü kaydeden Yalçın, Eğitim Bir Sen olarak 80 bin kitap hazırlayarak eğitimcilere ulaştırarak ayrıca sınav noktasında da destek olduklarını söyledi.

TESADÜF OLAMAZ

Isparta'da görev yapan bir müdür yardımcısı da yazılı sınavda 80, mülakattan 59 alarak sınavda başarısız sayıldı. Müdür yardımcısı, 'Isparta'da 6 tane paralel yapıya mensup kişinin sınavı kazandığını öğrendik. Bu durum tesadüf olamaz' dedi. Yine Isparta'da Mehmet Köse Ortaokulu'nda Okul Müdürü olarak görev yapan Ömer Çelikkol, mülakat sınavına giren ve yazılı sınavda yüksek puan alanların mülakatta elendiğini söyledi.

İTİRAZ ETTİ, 71 ALDI

İddialara göre, paralel yapıyla ilişkisi olan H.K ise yazılı sınavdan 70 puan almasına rağmen mülakattan 86 puan alarak Isparta birincisi yapıldı. Bir başka ilde vekâleten şube müdürlüğü yapan bir eğitimci ise, sınavdan 80 puan almasına rağmen mülakatta 44 puan verilerek başarısız sayıldı.


10 yıl önce