|

Merkez Bankası güvenliği artırıyor

Anka
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:53 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Merkez Bankası güvenliği artırıyor
Merkez Bankası güvenliği artırıyor

Merkez Bankası, sözleşmeli çalıştırılmak üzere, sınavla koruma ve güvenlik memuru alacak. Başvurunun 30 Mart Cuma günü çalışma saati sonuna kadar yapılması gerekiyor.



Merkez Bankası tarafından yapılan duyuruda, güvenlik memuru ve koruma olarak başvuracaklarda aranan özellikler şöyle sıralandı:


“Fakülte veya yüksek okulların beden eğitimi ve spor bölümünden veya lise ya da dengi okullardan mezun olmaları. Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası (Silahlı) almış olmaları. Son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından büyük olmamaları.

Askerlikle ilişiklerinin olmaması. Görevin özelliği dolayısıyla en az 1.75 cm. boyunda olmaları. Beden veya akıl hastalığı veya beden sakatlığı (renk körlüğü dahil) ile özürlü bulunmamaları. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Memurları Yönetmeliği'nin 10. maddesinde belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekiyor.”


SINAVLAR

Adaylar, önce uygulamalı beden eğitimi sınavına, bu sınavda başarı gösterenler genel yetenek sınavına, bu sınavda da başarı gösterenler sözlü sınav-mülakata tabi tutulacak.

Sınavlar Ankara'da yapılacak, sınav yeri ve tarihleri Banka internet sitesinde (www.tcmb.gov.tr) duyurulacak.


17 yıl önce