|

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Cihan
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:24 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Meteoroloji'den fırtına uyarısı
Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı yağış ve fırtına uyarısı, turizm sezonunu kapatan Fethiye'de çalışan teknelerin karaya çekilmesini hızlandırdı.



Fethiye Körfezi'nde görev yapan tekneler, oluşturulan düzeneklerle karaya çekildi. Çekilen tekneler, Mayıs ayına kadar denize hasret kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kasım ayının ilk 15 gününün Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Bu bağlamda yağışlı hava dalgasının özellikle Türkiye'nin Batı kısımlarında etkili olacağı açıklandı. Turizm sezonunun bitmesi ile birlikte meteorolojinin bu uyarısı tekne sahiplerini harekete geçirdi.

Kış ayının gelmesi ile birlikte olabilecek fırtına nedeniyle teknelerin zarar görmemesini isteyen tekne sahipleri, teknelerini karaya çekmeye başladı. Meteorolojinin uyarılarının bu kararı almalarında hızlandırıcı etki yaptığını belirten tekne sahipleri, denizde çıkarılan teknelerin mayıs ayına kadar karada kalacağını söyledi. Fethiye-Çalış arasında dolmuş tekne seferleri yapan teknelerin, kurulan özel bir düzenek ve traktör yardımı ile karaya çıkartılması esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı.


16 yıl önce