|

Metrobüste silahlı kavga: 1'i polis 3 yaralı

İstanbul Bahçelievler'de metrobüsün 'duracak' düğmesine basıp basmama konusunda bir sivil polis ile iki kişi arasında kavga çıktı. Yaşanan arbedede polisin silahını almak isteyen biri yanlışlıkla arkadaşını vurdu. Yaşanan olayda biri polis memuru iki kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 12/11/2013 Salı
Güncelleme: 07:00 - 12/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Metrobüste silahlı kavga: 1'i polis 3 yaralı
Metrobüste silahlı kavga: 1'i polis 3 yaralı

Olay saat 02:00 sıralarında Şirinevler metrobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre metrobüste yolculuk yapan iki kişi ile bir sivil polis arasında metrobüsün 'duracak' düğmesine basıp basmama konusunda tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

Biri polis 3 kişi metrobüsten inerek durakta tartışmaya devam etti. Polis kavganın büyümesi üzerine havaya ateş açtı. Bu sırada polisin silahını almak isteyen bir kişi ile polis arasında yaşanan boğuşmada polisin silahını almak isteyen şahıslardan biri yanlışlıkla arkadaşını vurdu. Polis memuru hafif, vurulan vatandaş ise ağır yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık Ekipleri geldi. Arkadaşını vuran şüpheliyi polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınarak polis merkezine götürülürken, yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın görgü tanığı Mehmet Ak, "Biz metrobüste yolculuk yapıyorduk. Bir anda bir tartışma oldu. Memur havaya ateş etmiş bir yan bakma yüzünden sanırım. Daha sonra memur kendini korumak için başka bir metrobüse binmiş. Diğer vatandaşlarda memura saldırarak yaraladı. Kavga eden şahıs sonra polisin belindeki silahı aldı. Sonra da yanındaki abisini vurdu" dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

10 yıl önce