|

Metrogar müjdesi

Bakırköy'de esnafın dertlerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de ilk metrogarın İstanbul'da inşa edileceği müjdesini verdi. Topbaş, 'Büyükçekmece'de istasyon yerine metrogar yapacağız. Burada kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirilecek' dedi

İstanbul
00:00 - 18/02/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 00:10 - 18/02/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Metrogar müjdesi
Metrogar müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy-Beylikdüzü-Büyükçekmece hattında hizmet verecek metro hattı kapsamında İstanbul halkına ilk metrogarı armağan edeceklerini müjdeledi. Topbaş, seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy'de vatandaşla buluştu. Vatandaşları dinledikten sonra seçim otobüsüyle ilçede tur atan Topbaş, Özgürlük Meydanı'nda halka seslendi. Muhalefetin İstanbul için hiçbir proje üretmediğini belirten Topbaş, 'Bunların amacı yıkma, engel olmak, yargıya götürmek, fren olmak ama farkında değiller frenleri tutmuyor' dedi. Dünyada metro sistemlerini çok iyi bildiğini ifade eden Topbaş, 'Hiçbir belediye bu denli metro yapmıyor. Dünyanın hiçbir yerinde yok. İstanbul'u demir ağlarla örüyoruz' dedi. 10 yılda eski parayla 60 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydeden Topbaş, bu yatırımın 32 katrilyonunu ulaşıma ayırdıklarını söyledi.

SU SIKINTISI ÇEKİLMEYECEK

Bakırköy-Beylikdüzü-Büyükçekmece ve Bakırköy-Kirazlı metrolarına ilişkin de bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş şöyle devam etti: 'Buradan metroya binip, Bağcılar'a oradan da tramvay ve Aksaray metrosuna ulaşabileceksiniz. 24 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü-Büyükçekmece metrosunun da ihale aşamasına geldik. Bu hatta Türkiye'de bir ilk olacak. Metrogar da olacak. Metro Beylikdüzü'nden Büyükçekmece'ye geldiğinde yüzeye çıkmak zorunda kalıyor. Burada bir viyadük olması gerekiyordu. Biz de buraya viyadük yerine bir gar binası yapalım, metro da içine girsin dedik. Kültür, sanat alanlarının, sinemaların olacağı bu binada insanlar zaman geçirsin, burası bir yaşam alanı olsun dedik.' Yaşanan kuraklığa rağmen İstanbul'da su sorunu olmadığını hatırlatan Topbaş, 'Melen çayından 2 hat ile İstanbul'un ihtiyacı olan suyu getirdik. Burada yapılacak barajla su sıkıntısı tamamen ortadan kalkacak' dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak sivrisineklere karşı en çevreci ve sağlıklı sistemi kullandıklarını ifade eden Başkan Topbaş, İstanbul'da ilk kez 'Sivrisinek Kongresi'nin yapılacağını ifade etti.

Vatandaşlarla sohbet etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalımaları kapsamında Bakırköy'de esnafı ziyaret etti.


٪d سنوات قبل