|

Mi Minör'den önce Londra ve Mısır turu

Gezi eylemlerinden aylar önce sahnelediği Mi Minör oyunuyla olayların provasını yaptığı ortaya çıkan Mehmet Ali Alabora ile gösterilerde başrol oynayan bazı isimlerin Mısır ve Londra ziyaretleri mercek altına alındı.

Haber Merkezi
00:00 - 21/06/2013 Cuma
Güncelleme: 22:13 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Mi Minör'den önce Londra ve Mısır turu
Mi Minör'den önce Londra ve Mısır turu

Gezi Parkı eylemlerinin patlak vermesinin ardından en çok göze batan isim olan oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın sahneye koyduğu 'Mi Minör' adlı tiyatro oyunuyla, sivil darbenin provasının yapıldığı iddia edilmişti. Konunun basına yansımasının ardından istihbarat birimleri de harekete geçti. Alabora ve yine Gezi Parkı olayları sonrası gündeme gelen bazı isimler araştırılarak detaylı rapor hazırlandığı belirtildi.

Buna göre Alabora ve söz konusu diğer isimlerin Gezi olaylarından 3 ay önce İngiltere ile bağlantıya geçerek uluslararası destek aldıkları öne sürüldü.

DESTEK Mİ ALDI?

Alabora'nın Sırbistan merkezli kurulan ve Mısır, Tunus gibi ülkelerde de yönetimlerin devrilmesinde aktif rol oynayan OTPOR adlı örgütle bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Hakkında çıkan iddiaları yalanlayan Alabora'nın 26 Ağustos 2011'de Mısır'ın Başkenti Kahire'den Hurghada kentine gittiği belirtildi. Alabora'nın Mısır'da devam eden toplumsal olaylarla bağlantılı olabileceği düşünülen 2012 Temmuz'undaki Kahire ve Marsa Alem'e ziyaretlerinin amacının ne olduğunun ise araştırıldığı belirtildi. İstihbarat birimlerince, Gezi eylemlerinin arka planına dair Türkiye'ye yönelik Sırbistan ve İngiltere'den yapılan bazı ziyaretler de araştırmaya başlandı.


11 yıl önce