|

Mi Minör'ü ABD'liler çok beğendi

Gezi eylemleriyle bire bir örtüşen senaryosu tartışmalara neden olan Mi Minör oyununda eşi Mehmet Ali Alabora ile başrol oynayan Sanatçı Pınar Öğün bir röportajında 'ABD'den iki kişi özellikle 'Mi Minör'ü izlemek için geldi. Oyunun bir devrim olduğunu, dünya çapında bir etkileşim yarattığını belirten makaleler yazdılar' dedi. Öğün, Fransa'dan bir misafirin de oyundaki söylemin her ülkeye ulaşması gerektiğini söylediğini aktardı.

Recep Yeter
00:00 - 11/06/2013 Salı
Güncelleme: 23:34 - 10/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Mi Minör'ü ABD'liler çok beğendi
Mi Minör'ü ABD'liler çok beğendi

Mi Minör isimli oyunda eşi Mehmet Ali Alabora ile birlikte başrol oynayan Sanatçı Pınar Öğün www.timeoutistanbul.com isimli siteye verdiği röportajda ilginç detaylar paylaştı. Öğün iki Amerikalının özellikle Mi Minör'ü izlemek için geldiğini vurgularken bu iki kişinin döndüklerinde bu oyunun bir devrim olduğunu, dünya çapında bir etkileşim yarattığını belirten makaleler yazdıklarını söyledi. Öğün, Bu oyundan seyircinin nasıl ayrılmasını hedefliyorsunuz? sorusuna 'Kişisel sorumluluk alma zamanı geldi. Herkesin kendi varoluşuna sahip çıkma zamanı şimdi' dedi.

POLİS BASKINI DA OYNANMIŞ

Gezi Parkı'ndaki olayların başlangıcındaki Polis baskınının bir örneğini veren Öğün, 'Yasaklara alaycı yaklaşımlarla, şarkılarla itiraz ediyoruz ve gelen seyircinin de bize katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazen seyirci öyle protestolar yapıyor ki, polisler onları kontrol altına almak adına baskı uygulamak zorunda kalıyor. Seyirci de bu baskı karşısında öfkelendiği için Twitter üzerinden çeşitli devrim hesapları açıp, örgütleniyor ve kalabalık bir ekip oluşturup, hazırlıklı geliyor' dedi.

Öğün, seyircilerin oyuna katılmasını öngören Mi Minör'de yaşananları ise şöyle anlattı: 'Örgütlenmeyi ilk başlatanlar bir grup lise öğrencisiydi. Twitter'da @gabardindevrimi hesabı açtılar ve oyuna kılık değiştirip, yazılar hazırlayıp geldiler. Gabardindevrimi ile birlikte bizimle oyun oynayan seyirci sayısı, her performansta arttı. #karakediler, izmirliisyancılar, şantörler gibi Pinima'ya özel örgütlenmeler oldu.'

FRANSADAN DA GELDİLER

Öğün röportajında Mi Minör isimli oyunun uluslararası yankısını da anlatırken şunları kaydetti: 'Amerika'dan iki kişi özellikle 'Mi Minör'ü izlemek için geldi. Bu oyunun bir devrim olduğunu, dünya çapında bir etkileşim yarattığını belirten makaleler yazdılar. Ayrıca Fransa'dan gelen bir misafirimiz oldu. 'Mi Minör'ün özgürlük söyleminin her ülkeye ulaşması gerektiğini söyledi. Türkiye insanını değil dünyanın her kesiminden insanı aynı etkileşim alanına sokabiliyor.'

HEDEFİNE ULAŞTI, TEBRİKLER

Öte yandan Taksim'de olayların başladığı 29 Mayıs 2013 günü gecesi Saat 23.44'te Murat Sönmez isimli bir kullanıcının Pınar Öğün'e attığı twit ve kendisine verilen cevap Mi Minör'ün zamanlamasıyla ilgili şüpheleri beraberinde getirdi. Murat Sönmez'in 'Mi Minör ulaşmak istediği hedefe ulaştı, hepinize çok teşekkürler' şeklindeki mesajına Mi Minör'ün kurumsal hesabından mesaja Pınar Öğün de dahil edilerek 'Biz teşekkür ederiz, desteğiniz için' cevabı verildi.


11 yıl önce