|

Milli Takım'a coşkulu karşılama

İha
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 09:04 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Takım'a coşkulu karşılama
Milli Takım'a coşkulu karşılama

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'ndaki 5. maçında Norveç ile 2-2 berabere kalan A Milli Futbol Takımı'nı İstanbul'da Şehit Aileleri Derneği Üyeleri Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle karşıladı.

Ay-yıldızlı ekip, cezası sebebiyle Frankfurt'ta seyircisiz oynadığı karşılaşmanın ardından sabaha karşı İstanbul'a döndü. Milli takım kafilesini, Atatürk Havalimanı'nda Şehit Aileleri Derneği Üyeleri sevgi gösterileriyle karşıladı. Yunanistan maçında Yunan taraftarların çirkin pankartları ve İstiklal Marşı'na saygısızlık yapmalarına Ay-yıldızlı takımın 4-1'lik galibiyetle en iyi cevabı verdiği için çok mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirten dernek üyeleri, Milli Takım'a teşekkür ettiler. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy başta olmak üzere teknik heyet ve futbolculara teşekkür eden dernek üyeleri, milli kafiledekilere derneğin flamasını hediye ettiler.

Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, milli futbolcuları havalimanında tek tek öperek başarılarından dolayı tebrik etti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de yaptığı açıklamada, "Gruptaki her maç zor. Fakat, bu maçta 2-0 geriye düşmek aklımızda yoktu. 1-0 geriye düşüp kazanmak, 2-0 geriye düşüp kaybetmemek önemli. Alınan her puan, atılan her gol önemli. 15 puanla dönmeyi çok isterdik ama iki rakibimize toplam 6 gol atmışız ve 4 puan almışız. Grup lideriyiz. Üçüncüyle puan farkımızı 6'ya çıkarmışız. Bunların hepsi güzel şeyler. Bu başarıyı elde eden en önemli faktör oyuncularımızdır. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Ay-yıldızlı futbolcu Sabri Sarıoğlu da Norveç karşısında oyuna kontrollü başladıklarını belirterek, "Fakat, istemediğimiz bir gol yedik onun şokunu atlatamadan ikinci golü yedik. 2-0'a rağmen oyundan hiçbir zaman kopmadık. Zaten, bizim takımın en büyük özelliği maçı sonuna kadar bırakmaması. İkinci yarıda inanılmaz mücadeleyle beraberliği sağladık. Ben ikinci yarıdaki oyunumuzla galip geleceğimize de inanıyordum. Yunanistan'da mağlup duruma düştüğümüzde de bir umutsuzluk olmamıştı. Norveç maçında da hiçbir umutsuzluk olmadı. Çünkü, çok kaliteli ve mücadeleci kadroya sahibiz. Pozisyonları değerlendirseydik, farklı galibiyet de olabilirdi. Zoru başardık. Aldığımız bir puan da iyidir. Gruptan lider çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Golcü futbolcu Hakan Şükür ise iki maçtan en yüksek puanı almayı hedeflediklerini hatırlatarak, "Norveç maçında da galibiyet alsaydık iyi olacaktı. Fakat, beraberlik de yine sevindirici. Bu sonuçla puan farkını koruduk. Bundan sonraki maçlarımızı kazanıp gruptan birinci olarak çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

TFF Başkan Vekili Affan Keçeci de iki önemli maçtan 4 puanla döndükleri için sevinçli olduklarını ifade ederek, "Hedefimize, adım adım yaklaşıyoruz. İnşallah 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Çok iddialı bir şey ama finallere de kalacağız. Bunu ülkemize tattıracağız. 2002 yılında dünya üçüncüsü olmuş takımımıza yakışan da budur" dedi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran da doğum gününde güzel bir sonuç aldıklarını belirterek, "Doğum günümde İstanbul'a toplam 6 puanla dönmek isterdim ama bu da iyi bir sonuç" derken, havalimanı karşısında kendisine doğum günü pastası ikram edildi.

Havalimanı çıkışında Amigo Birol, davul ve zurna ekibiyle birlikte Ay-yıldızlı ekibe sevgi gösterisinde bulundu.

17 yıl önce