|

Minibüste 5 kurşunla vuruldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir minibüste başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 1 kişi tabancayla vurularak yaralandı.

İha
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 20:25 - 22/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Minibüste 5 kurşunla vuruldu
Minibüste 5 kurşunla vuruldu

Olay sırasında 2 el ateş eden şüphelinin tabancasının tutukluk yaptığı, tabancadaki tutukluğu giderdikten sonra 3 el daha ateş ettiği ileri sürüldü.Olay, Üzümlü ile Huğlu beldeleri arasındaki bir tali yolda meydana geldi. İzmir merkezli bir dernekte görev yaptıkları öğrenilen 3 kişi, bağış toplamak amacıyla 16 JT 639 plakalı bir minibüsle Beyşehir ilçesine geldi. Geceyi ilçe merkezinde geçiren 3 kişinin içerisinde olduğu minibüste Üzümlü beldesi yakınlarındaki tali yolda iş arkadaşları olan Erol Akyol (33) ile Y.A. (40) arasında iddiaya göre alacak meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine yanındaki tabancayı çıkaran Y.A, arkadaşı Erol Akyol'a peş peşe iki el ateş ettikten sonra silahı tutukluk yaptı. Minibüsün arka koltuğunda oturan ve dehşet anlarına tanıklık eden S.Y. yaralı arkadaşını hastaneye götürmek üzere sürücü koltuğuna geçerken, minibüsten inmeyen Y.A. silahındaki tutukluğu giderince vurduğu arkadaşına hareket halindeki araç içerisinde 3 el daha ateş etti. Minibüs Beyşehir Devlet Hastanesi önüne geldiğinde Y.A. araçtan inerek yaya olarak kaçarken, ağır yaralanan Erol Akyol acil serviste tedavi altına alındı. Vücuduna isabet eden 5 kurşun tespit edilen Akyol, yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesinin bulunması üzerine Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaya olarak kaçan Y.A. ise, jandarma tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı ileri sürülen ruhsatsız tabanca da şüphelinin üzerinde ele geçirildi. S.Y. de görgü tanığı olarak ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri, hastane önünde park halinde olan ve içerisinde boş kurşun kovanlarının bulunduğu belirtilen minibüs içerisinde inceleme yaptı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

10 yıl önce