|

Molotofçu çocuk Hayal'in dostu

Cumhuriyet gazetesine atılması için polislerin kendisine el bombası verdiğini iddia eden 'Ergenekon' davasının yeni sanığı Bedirhan Şinal da Yasin Hayal'in tanıdığı çıktı. Şinal, Hrant Dink cinayeti sanığı Hayal'in mektuplarını okudu

İstanbul
00:00 - 6/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 5/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Molotofçu çocuk Hayal'in dostu
Molotofçu çocuk Hayal'in dostu

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'i tanıdığını söyledi. Memleketi olan Rize'nin Ardeşen ilçesine gittiğinde Trabzon'a da gittiğini anlatan Şinal, "Alperen Ocakları'na yakın olduğum için Trabzon'a gittiğimde Dink davasında yargılanan Tuncel diye biriyle görüşürdüm. Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Yasin Hayal ile birkaç defa karşılaştığımızı olaylardan sonra öğrendim. Yazışmaya başladık. Yasin Hayal bana mektuplar göndermiş ama mektuplara ulaşamadım. Sadece 2 tanesi elime geçti" dedi. Dink davasının sanığı Yasin Hayal'in kendisine gönderdiği mektupları okuyan Şinal, daha sonra bunları mahkeme heyetine sundu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 192. duruşmasına tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol ile Ergun Poyraz katılmadı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan ile İşçi Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık hazır bulundu. Başka davadan tutuklu ancak Ergenekon davasından tutuksuz yargılanan sanık Semih Tufan Gülaltay, tutuklu sanıklar arasında yer aldı.

PEKER VE GÜLALTAY'I KORUDU

Davanın önceki günkü oturumunda savunma yapan ve Cumhuriyet gazetesine atması için polisler tarafından kendisine el bombası verildiği şeklinde iddiada bulunan Bedirhan Şinal, dünkü duruşmada da emniyet mensuplarını suçladı. Bedirhan Şinal, davanın Ergenekon ana davası ile birleştirilmesinden önce yargılamanın yapıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ergenekon davası tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay'ın da isminin yer aldığı iddialarının da asılsız olduğunu öne sürdü.



13 yıl önce