|

MTTB''den Ayasofya için imza kampanyası

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ''Peygamberimiz'in işareti, Fatih''in emaneti''' sloganı ile Ayasofya''nın ibadete açılması için 29 Mayıs 2014''e kadar devam edecek bir dilekçe kampanyası başlattı.

.
00:00 - 25/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:05 - 24/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
MTTB''den Ayasofya için imza kampanyası
MTTB''den Ayasofya için imza kampanyası

MTTB Ayasofya''nın cami olarak yeniden ibadete açılması için dilekçe kampanyası başlattı. Milli Türk Talebe Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kampanyanın ''Peygamberimizin işareti, Fatih''in emaneti, büyük Türkiye''nin alameti; Ayasofya açılsın'' sloganıyla ülke genelinde yaygınlaştırılacağı bildirildi.

İBADETE AÇILSIN

Ayasofya''nın yeniden camii olarak açılması için dilekçe kampanyası başlatıldığı belirtilen açıklamada, ''Türkiye çapında yapılacak kampanya, Ayasofya Camisi''nin müzeye çevrildiği gün olan 24 Kasım''da başlıyor. Kampanya, Aysofya Camisi''nin hak ettiği gibi müslümanların hizmetine sunulmasını amaçlıyor. Kampanya İstanbul''un fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs''ta sonlanacak ve toplanılan dilekçeler yine bu tarihte Başbakanlığa teslim edilecek'' ifadeleri kullanıldı.

FETHİN SEMBOLÜ İDİ

Fatih Sultan Mehmet''in 29 Mayıs 1453''te İstanbul''u alarak hırıstiyan dünyasının en büyük kilisesi iken İslam fethinin nişanesi olarak cami haline getirdiği Ayasofya Camii 1930-1935 arası restorasyona alındı. Birinci Dünya Savaşı''nda mağlup olmamızın ardından İstanbul''un işgal yıllarında Ayasofya''nın kilise yapılacağı söylendi ama işgal güçleri buna cesaret edemediler. Ayasofya Cumhuriyet''e cami olarak intikal etti. 481 yıl cami olarak hizmet veren Ayasofya Camii, Mustafa Kemal Atatürk''ün isteği üzerine, Bakanlar Kurulu''nun 24 Kasım 1934 tarihli kararıyla müze haline dönüştürüldü. Meclis Dilekçe Komisyonu''na son günlerde yapılan başvuruların önemli bir bölümünü ''Ayasofya Müzesi''nin camiye çevrilerek ibadete açılması'' talepleri içeriyor.


10 yıl önce