|

Muğla alev alev

Muğla'nın Milas, Bodrum ve Ula ilçelerinde dün peşpeşe orman yangınları çıktı. 600 kişilik ekip ile çok sayıda uçak ve helikopter havadan ve karadan müdahale etti. Alevlerin yerleşim birimlerine yaklaşması üzerine bazı tatil merkezleri boşaltıldı.

Muğla
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:13 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Muğla alev alev
Muğla alev alev

Muğla'nın Bodrum, Milas ve Ula ilçelerinde çıkan orman yangınları yüzlerce hektar alanı kül etti. Bodrum-Milas karayolu üzerindeki Güvercinlik köyünün Boğaziçi mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınına 2 uçak, 3 helikopter, arazözler ve itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor. Yangın söndürme çalışmalarına bölgede yaşayan vatandaşlar ve köylüler de katıldı. Milas'ta şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılan yangına 2 uçak, 8 helikopterle müdahale etti. Yangının tehdit etmesi nedeniyle, bölgedeki bazı yerleşim alanları boşaltılmaya başlandı. Bölgedeki Güvercinlik köyü sahilindeki Kuyucak koyuna doğru ilerleyen yangına, söndürme uçakları ve helikopterleriyle, güvercinlik köyü sahilinde denizden su alınarak müdahale edildi.

Bazı vatandaşlar, alevlerin şiddetini artırdığı sahillerde kayıklarla su taşıyarak yangına müdahale ederek yardımcı oldular. Bir çok kümes hayvanı ve köpeğin telef olduğu yangın bölgesindeki bazı tatil sitelerinde ise vatandaşlar güvenlik amacıyla evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Muğla'nın Ula ilçesinde ise çöplükte başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangını söndürmek için, bir helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına, bölgedeki vatandaşlar ile Muğla ve Ula'daki itfaiye araçları da katıldı.

17 yıl önce