|

Muğla Üniversitesi'ne dava

Aa
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 13:18 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Muğla Üniversitesi'ne dava
Muğla Üniversitesi'ne dava

Muğla Üniversitesi'nde görev yapan 4 öğretim üyesinin akademik yükseltilmelerinin zamanında yapılmaması nedeniyle mağdur oldukları iddiasıyla, Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi tarafından, üniversite aleyhine dava açıldı.




Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi avukatı Aysun Koçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sendika olarak müvekkil sendika üyelerinin akademik yükseltilmelerinin sağlanmaması nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdü. Koçoğlu, 'Bu gerekçe ile Muğla İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli olarak dava açtık. Sendika üyelerimizin mağduriyetine sebep olunduğu inancındayız' dedi.


Koçoğlu, idari işlemin, kamu yararı gözetilmeden yapıldığı görüşünde oldukları için dava açtıklarını belirterek, 'Dosyamız halen derdest, 4-5 ay içerisinde yürütmeyi durdurma kararımızın olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz' diye konuştu.


Bu arada, davaya konu olan öğretim üyelerinin Dr. Şendil Can, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeybek, Dr. Fahri Akçakoyun ve Dr. Selçuk Özdağ olduğu öğrenildi.


Muğla İdare Mahkemesinde açılan davada, üniversitenin 'kadro verirken, kadroya başvurmak için gereken çalışmaları şahsa münhasır olacak şekilde düzenleyerek, adeta başvurucunun kendisini bizzat belirleyerek, diğer başvuruları önlediği' iddiasına da yer verildi.



15 yıl önce