|

Mutlu'dan Tokyo Valisine eleştiri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tokyo Valisi Naoki Inose'nin, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Bu değerlendirmelerin, hepimizin ortak ruhu olan olimpiyat ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Aa
00:00 - 30/04/2013 Salı
Güncelleme: 15:45 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Mutlu'dan Tokyo Valisine eleştiri
Mutlu'dan Tokyo Valisine eleştiri

Vali Mutlu, Taksim Gezi Parkı'nın girişinde, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlama alanına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu, 2020 Olimpiyatları adaylığı sürecinde, İstanbul'un iki rakibinden biri olan Tokyo'nun Adaylık Komitesi Başkanlığı'nı da yürüten Inose'nin, İstanbul ile ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, açıklamayı talihsiz bulduğunu söyledi.

Olimpiyat ruhunun, barış, kardeşlik ve dostluk ruhu olduğunu vurgulayan Mutlu, "Dolayısıyla aday olan şehirlerin, ülkelerin birbirleriyle münasebetlerinde olimpiyat ruhu esastır. Bu değerlendirmelerin, hepimizin ortak ruhu olan olimpiyat ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum" dedi.

İstanbul'un Tokyo'ya oranla adaylık için "daha az gelişmiş" ve "daha az donanımlı" bir kent olduğunu savunan Inose, iki şehir arasında farklılıklar bulunduğunu iddia etmiş, "Sporcular için en iyi yer hangisi? İki ülkenin oluşturmak üzere olduğu altyapısını ve gelişmiş tesislerini karşılaştırın" ifadelerini kullanmıştı.

11 yıl önce