|

NTV hakkında suç duyurusu

Cihan
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 14:25 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
NTV hakkında suç duyurusu
NTV hakkında suç duyurusu

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, NTV'de yayınalan "Seçim Otobüsü" isimli programda, darbe çağrısı yapılan sözlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.



Bol, suç duyurusu öncesinde yaptığı açıklamada, televizyonda yayınlanan "Seçim Otobüsü" isimli programda, alenen darbe çağrısı yapıldığını belirterek, "Çoğunluğu öğrencilerden oluşan, hayat ve yakın siyasi tarih bilgilerinin zayıf olduğu gözlenen kişilerin 'Dini siyasete alet ettiler, bu parti kapatılsın', 'Ben darbe taraftarıyım, birçok şeyin resetlenmesi lazım, darbeyle birçok kişiye gözdağı verilmesi lazım', 'Bu ülkeyi koruyacak tek asker artık', 'Olabilecek tek şey askerin gelmesi', 'En doğrusu askerin gelmesi' şeklindeki sözler internet kayıtlarında görülmektedir." dedi. Bol, bu programın bir canlı yayında değil, bant yayını olduğunu dikkat çekerek, televizyon sorumlularının bunu yayınlamama imkanına sahip bulunmalarına rağmen yayınladıkları ve daha sonra ise 'canlı yayın kazası' denilerek geçiştirilmek istendiğini vurguladı. Darbe yapmanın ne kadar suç ise darbe çağrısı yapmanın ve darbeyi savunmanın da suç olduğunu söyleyen Bol, darbe çağrısında bulunanlar hakkında yargı organlarının ve RTÜK'ün gerekli işlemi başlatmasının gerekli olduğunu kaydetti.




Bol, suç duyurusunda, televizyon yetkililerinin Türk Ceza Kanunu'nun 309, 311 ve 312 maddelerinde yer alan, "cebbir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamemen engeleme teşebbüsten" cezalanıdırılmasını istedi.


Bol, NTV'nın yayının RTÜK kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle RTÜK'e de başvuru yaptıklarını ifade etti.


15 yıl önce