|

O inşaat devam edemez

Nisan ayında Acarİstanbul'un imar ruhsatını iptal ettiklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bundan sonra o inşaatın devam etmesi mümkün değildir” diye konuştu.

İstanbul
00:00 - 3/12/2006 Pazar
Güncelleme: 00:46 - 3/12/2006 Pazar
Yeni Şafak
O inşaat devam edemez
O inşaat devam edemez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Acarİstanbul"un imar ruhsatını iptal ettiklerini hatırlatarak, "Bundan sonra, o inşaat devam edemez" dedi. Topbaş, İstanbul'da 4 yeni özürlüler merkezinin toplu açılışı sonrası basın mensuplarının "Acarİstanbul" ile ilgili sorularını cevapladı.

İstanbul'da geçmişten bugüne gelen bunlara benzer imarı aşan ya da tamamen imar dışı birçok yapılanma bulunduğuna işaret eden Topbaş, "İstanbul'da binaların yüzde 60-70'i imara aykırı derken, işte bunlar da bunun içine giriyor" dedi.


RUHSATI DSP'Lİ BAŞKAN VERMİŞ

Nisan ayında "Acarİstanbul"un imar ruhsatını iptal ettiklerini hatırlatan Topbaş, "Bundan sonra, o inşaat devam edemez. Ancak yasal bir boyuta getirilme durumu varsa, bu kadar yoğunluğun olacağını da zannetmiyorum. Daha az bir yoğunluk, daha farklı şekile getirilmek suretiyle bu geçebilir. Yani düzenlenir. Ama büyük bölümü de yıkılır diye tahmin ediyorum. Onu teknik arkadaşlarımıza inceletiyoruz" diye konuştu.

Özel ormanlarla ilgili "çok az imar vererek buraların kullanılırken korunması" düşüncesi bulunduğunu belirten Topbaş, "Bu, bir fikir. Mantıki olarak baktığınız zaman doğru. Ama burada yüzde 6 değil, yüzde 60'ları bulduğunu görüyoruz" dedi. Bir başka soru üzerine de, "Acarİstanbul"la ilgili hassasiyetlerini sürdürdüklerini ve konuyu takip ettiklerini kaydeden Topbaş, "Ama maalesef geçmişte bir önceki Beykoz Belediye Başkanlığı bu işe olur vermiş. Dürüstlükten, ilkeli yöneticilikten bahseden bir partinin DSP'ye mensup bir belediye başkanlığı döneminde o ruhsatlar verilmiş" şeklinde konuştu.


İSTANBUL'UN SORUNU

Bu arada Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bir gazetecinin Acarkent ile ilgili "Orman arazisinin böyle kullanıldığı başka bir örnek var mı?" sorusu üzerine "Türkiye'nin gündemine giren bu konu ağırlıklı olarak İstanbul'un sorunudur. Çünkü benzer ormanlar Türkiye'nin muhtelif yerlerinde olmasına rağmen bu şekilde yapılaşmaya konu edilmiş olması söz konusu değildir" dedi.

Bunun üzerine gazetecinin "Olayın Adnan Kahveci olayı ile bağdaştırıldığı söyleniyor, bunun amacı olayı farklı yere götürmek mi?" diye sorması üzerine Pepe, "Bir televizyon kanalında canlı yayında 'Hiç tehdit aldınız mı' diye sorduklarında bundan bir kaç yıl önce olan bir olayı anlattım, sorun bundan ibarettir" diye karşılık verdi.


17 yıl önce