|

O vali Ufuk Erden

Gülen'in başörtü fetvası vermediği vali eşinin, son kararnamede merkeze alınan eski Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden olduğu öğrenildi. Yeni Şafak'ın görüştüğü Vali Erden, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek 'Bir şey konuşmak istemiyorum.Bu konuda diyecek herhangi bir sözümüz yok' dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 8/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
O vali Ufuk Erden
O vali Ufuk Erden

Önceki gün Fethullah Gülen grubunun 'bürokrasi imamı' olduğu ileri sürülen Murat Karabulut ile Uşaklı işadamı Hazım Sesli'nin telefondaki görüşmeleri internette yayınlandı. İşadamı Sesli, görüşmede Karabulut'a, bir valinin eşinin kapanarak Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılacağı programa başörtülü olarak gitmek istediği ve bunun Fethullah Gülen'e iletilmesini istiyor. Karabulut ise 'Acele etmesin aynı kıyafet ile devam etsin. Eski yaşantısını aynen devam ettirsin' diyerek isteğin Gülen tarafından onaylanmadığını Hazım Sesli'ye iletiyor. Başını örtmek isteyen vali eşinin, son kararname ile merkez emrine alınan Uşak eski Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden olduğu öğrenildi. Yeşim Erden'in 28 Ekim 2013 tarihinde Emine Erdoğan'ın da katılacağı 'Gönül Elçileri Projesi' madalya törenine başörtülü olarak katılmak istediği ve bunun için de Gülen'den fetva istendiği öğrenildi.

YORUM YAPMAK İSTEMEDİ

Vali Mehmet Ufuk Erden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 17 Şubat 2014 günü imzaladığı Valiler Kararnamesi'yle görev yaptığı Uşak'tan merkeze alınmıştı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Erden, 'Konuyla ilgili bir bilgim yok. Bir şey konuşmak istemiyorum. Bu konuda diyecek her hangi bir sözümüz yok' açıklaması yaptı. Erden, eşinin kapanmayı düşünüp düşünmediği sorumuza ise yanıt vermedi. Vali Erden'in eşinin kapanmasına fetva vermeyen Fethullah Gülen, başörtülü öğrencilerin üniversiteden atıldığı 28 Şubat sürecinde 'Başörtüsü fürûattır' açıklamasıyla dikkat çekmişti.

Tanınmış bir işadamı

Yeşim Erden'in kapanma isteğinin Fethullah Gülen'e ulaşmasına aracılık eden Hazım Sesli, Uşak'ın önde gelen işadamlarından. Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Sesli, 2011 seçimlerden AK Parti tarafından üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterilmiş fakat kazanamamıştı. Sesli'nin 2009 yerel seçimlerinde ise MHP adayı Ali Erdoğan'ı desteklediği ve başkanlığı kazanmasında etkin rol aldığı belirtiliyor.


10 yıl önce