|

Ocak başkanına çapraz ateş

Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses aracının içinde pusuya düşürüldü. Kimliği belirsiz iki kişi tarafından çapraz ateşe tutulan Zülfü Açıkses, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 25/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:16 - 25/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Ocak başkanına çapraz ateş
Ocak başkanına çapraz ateş

Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses (37), Eyüp'te silahlı saldırıya uğradı. Çapraz ateş sonucu ağır yaralanan Açıkses, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Otakçılar Mahallesi Samancılar Caddesi üzerinde önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, içinde Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses'in de bulunduğu 34 BZ 7259 plakalı otomobil, Gökdemir Otel önünde kimliği belirsiz kişilerce çapraz ateşe tutuldu.

KURŞUNLAR AÇIKSES'E

Saldırı sonucu, vücuduna kurşun isabet eden Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses ağır yaralandı. Aynı araçta bulunan Yaşar Özcan ve Abdurrahman Kurudere ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Ağır yaralı olan Açıkses, ambulansla Eyüp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Açıkses, burada doktorların yaptığı bütün müdahalelere rağmen kurtarıla-mayarak hayatını kaybetti.

SALDIRGANLAR TANIDIK

Olaydan sonra saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi olay yerinden kaçarken, polis, Yaşar Özcan ile Abdurrahman Kurudere'yi gözaltına aldı. Kurudere ve Özcan'ın polise verdikleri ifadede, saldırganları tanıdıklarını söylediği öğrenildi. Zülfü Açıkses'in kısa süre önce hapishaneden çıktığı ve şahsi faaliyetleri nedeniyle Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından teşkilattan uzaklaştırıldığı öğrenildi. Emniyet güçleri, olaydan sonra kaçan ve kimlikleri belirlenen 2 saldırganın yakalanması için operasyon başlattı.



Sosyeteye tek taş kokain

Polis 2007 yılında Zülfü Açıkses'in fırınına silah ticareti yapıldığı gerekçesiyle baskın düzenlemiş, operasyonda 15 adet taş haline getirilmiş 162 gram kokain ele geçirilmişti. Uygunsuz ilişkileri bulunduğu gerekçesiyle o tarihlerde Ülkü Ocakları'ndan ihraç edildiği belirtilen Açıkses'in saf kokaini yüksek ateşte “Tek taş” tabir edilen plaka haline getirdiği, sevgilisi Şebnem Müge Öge'nin ise malı sosyeteye pazarladığı iddia edilmişti.





15 yıl önce